Deze 9 food hacks kende jij nog niet!

Koken: je moet er van houden. Ben jij iemand die het nog niet helemaal onder de knie heeft, of er simpelweg een hekel aan heeft? Zet dan je vriend aan het werk. Mocht je die niet hebben, zijn dit 9 food hacks waardoor kokkerellen een stukje makkelijker en dus leuker wordt!

1. Zit er eierschil in je eigeel? Maak je vingers nat, en wedden dat je die schil er zo uit krijgt!

2. Baal je altijd op het moment dat je een bak ijs uit de vriezer haalt en het niet gelijk kunt eten, omdat het te hard is? Door een bak ijs in een diepvrieszakje (met ziplock) te bewaren zorg je er voor dat het altijd schepklaar is.

3. Etentje op de planning en wil je daarvoor glasheldere ijsblokjes? Dan moet je eerst het water koken voordat je het bevriest.

4. Moet je een citroen of een sinaasappel uitpersen maar heb je geen pers? Gebruik dan een (vlees)tang en snijd het fruit door de helft. Door deze tussen de tang te plaatsen knijp je hem op deze manier uit, en heb je geen machine nodig. Powerrrr.

5. Wil je de perfecte ronde, kleine bananenpannenkoekjes maken? Gebruik dan een lege ketchupfles voor je beslag en spuit het direct daaruit in de pan.

6. Door je de ‘steel’ van je tros bananen met vershoudfolie te bedekken gaan je bananen 4 tot 5 dagen langer mee!

7. Krijg jij altijd tranen in je ogen bij het snijden van uien? Door het onder de afzuigkap te doen heb je hier geen last meer van.

8. Hoe weet je of je ei hard genoeg gekookt is? Door hem op het aanrecht te leggen en rond te laten draaien kom je er makkelijk achter: een hard gekookt ei draait gemakkelijk, een rauwer ei niet.

9. Wijn wordt gauw waterig als je er ijsblokjes in doet. Door druiven in te vriezen en in je drankje te doen wordt de wijn ook koud gehouden, en ben je nog gezond bezig ook!

Source: Glamour