Zo houd je suède items mooi

Wij vroegen ons af hoe je suède items nou eigenlijk mooi houdt. We hebben er uitgebreid onderzoek naar gedaan en de antwoorden voor je gevonden. Hier komen de allerbeste tips en tricks. 

Protectiespray
Voordat je je suède kleding of schoenen gaat dragen moet je ze inspuiten met een protectiespray. Hierdoor komen er minder snel vlekken op je kleding of schoenen. Het fijne hieraan is dat het bijna meteen intrekt. Je hoeft dus niet te wachten en  je kan meteen je nieuwe items aantrekken.

Olie in Suède
Als er olie op suède items komt, is het lastig om dit eruit te krijgen. Er is hier wel een oplossing voor. Gebruik talkpoeder of zuiveringszout. Wacht totdat het poeder begint in te trekken. Veeg het daarna af en je ziet duidelijk dat de vlek al een heel stuk minder is.

Kledingroller
Wil jij je suède items mooi houden? Ga er dan even iedere dag met een kledingroller overheen, je verwijdert zo pluisjes en andere viezigheid. Een kledingroller is bijna in iedere kledingwinkel te verkrijgen.

Donkere plek
Het beste kun je suède bewaren op een donkere plek. Licht kan namelijk de kleur en de kwaliteit van de stof veranderen.

Borstelen
Een suède schoenen kan je het beste schoonmaken met een borsteltje. Let er wel op dat de schoenen droog zijn als je gaat borstelen. Borstel in dezelfde richting en niet heen er weer, hierdoor slijt het suède.

Stomen
Als je je schoenen niet schoon krijgt tijdens het borstelen zou je de schoenen kunnen stomen. Het liefst met een stoommachine, heb je die niet, kook dan water in een pan. Haal de deksel eraf en houd je schoen er boven. Na het stomen kan je het vuil eraf borstelen.

Stomerij
Heb je suède kleding, dan raden wij je aan om suède naar de stomerij te brengen. Het zelf gaan wassen kan fataal zijn voor deze items.

 Styled by Manon #709 / Suéde skirt van J.Crew

 

Photo credit: Closet99