Zo kleed je je net zo stijlvol als een Parisienne

Wat zorgt ervoor dat Parisiennes er altijd zo fantastisch uitzien? Vrouwen over de hele wereld are dying to know. Terwijl we onze kast vol hebben hangen met nieuwe items, hebben wij namelijk alsnog elke ochtend een kledingcrisis. En hoeveel moeite we ook doen, de Parisiennes zien er áltijd beter uit. Achter de style van de Parisiennes schuilen een aantal geheimen. En deze gaan wij natuurlijk met je delen. Zo krijg jij ook een perfecte garderobe.

Ten Item Wardrobe

Hoe minimalistischer je garderobe, hoe beter. Dat is wat de ten item wardrobe-regel inhoudt. Volgens deze regel mag je dus maar tien items in je kast hebben hangen. Hoewel dit ons wel érg weinig lijkt, zijn de voordelen huge. Doordat je maar een paar items per jaar aanschaft, kun je voor één item meer geld uitgeven. We willen het liever niet horen maar duurdere items zijn toch vaak van een betere kwaliteit. Hierdoor zit het kledingstuk beter en gaat het langer mee. Ook het samenstellen van een outfit in de ochtend omdat je niet meer tientallen items hebt om uit te kiezen. Bye bye, kledingcrisis.

Less is more

De ten item-rule werkt alleen als je garderobe bestaat uit een aantal belangrijke essentials. Dit zijn tijdloze basics die je altijd met elkaar kunt combineren. Met een paar items kun je dus veel verschillende outfits samenstellen. Vooral voor het toevoegen van accessoires geldt: less is more. De style van de Parisiennes is gebaseerd op eenvoud. Zoals mademoiselle Coco Chanel zei: ‘’Voordat je je huis verlaat, kijk in de spiegel en doe één item af.’’

Mix stijlvol met casual

Wat de Parijse style kenmerkt, is dat de outfits juist niét helemaal perfect zijn samengesteld. Voeg daarom casual elementen toe aan een chique outfit en andersom. Probeer mensen altijd te verbazen met een verrassingselement in je outfit. Draag bijvoorbeeld niet de standaard sneakers onder je jeans maar juist een loafer of een stoere enkellaars. Verwachten mensen dat je pumps draagt? Draag dan juist platte schoenen. De imperfectie, dat is wat de Parisienne-style zo tof maakt.

Deze basic is echt onmisbaar voor de perfecte garderobe:
> Deze Franse basic hoort thuis in je kledingkast

Wil je nieuwe items shoppen?
Je ne sais quoi? 11 items voor de instant Parisienne look

Maak deze fouten in ieder geval niet:

> Fashion fouten die we allemaal weleens maken