Zo kom je van je bad habits af

Er bestaan talloze slechte gewoontes! Van jezelf weetje meestal niet dat je ze hebt, maar andere mensen zien ze wel! Wij hebben 5 tips om hier vanaf te komen.

1. Je instelling veranderen
Hoe moeilijk dit ook is, probeer het toch. Ga ervoor! Wil jij bijvoorbeeld al een tijdje stoppen met roken? Dan moet je toch echt je instelling veranderen. Denk aan hoe het is als je gestopt bent. Wat voor voordelen daaraan zitten!

2. Beloon jezelf
Wees niet te hard voor jezelf. Beloon jezelf wanneer het lange tijd goed gaat. Als je jezelf beloont hou je het namelijk makkelijker én langer vol.

3. Maak je niet druk om tegenslagen
Lukt het even niet om van je slechte gewoonte af te komen? Accepteer dat moment en laat het even voor wat het is. Morgen is er weer een dag waarin je weer voor je doel kunt gaan. Als je een tegenslag niet accepteert is de kans groot dat je erin blijft hangen!

4. Verplichtingen aan iemand anders
Spreek met één van je vriendinnen af dat, elke keer als jij die ‘ene slechte gewoonte’ uitvoert, je haar een euro geeft. Nu je verplicht bent dat te doen zul je al snel anders gaan denken.

5. Neem de tijd
Van een slechte gewoonte kom je echt niet in één keer af, dat kost echt veel meer tijd. Neem die tijd ook! Doe het rustig aan en maak kleine stappen. Dat is veel effectiever dan in één keer met alles stoppen. Blijf gewoon altijd rustig en take your time!

READ NEXT:
> Emotie eten, hoe kom je er vanaf? 
Yes! Een cheat day kan je helpen met afvallen!
Sporten en afvallen? Hier de tips!

Source: Fashiongonerogue