Zo koop je een jeans die niet uitloopt

Ooit wel eens dé perfecte jeans gevonden? Dan loop je toch een partijtje happy de winkel uit. Jammer genoeg gebeurt dit niet vaak, en mocht het wel lukken, dan kom je vaak nog thuis met een miskoop. Je nieuwe jeans loopt vaak na één of twee keer dragen al uit..

Daarom zijn er tijdens je zoektocht naar de perfecte jeans een aantal punten waar je op moet letten. Het belangrijkste is natuurlijk dat een jeans comfortabel zit. Daarna komt het tweede punt: lubberen, want dit is toch een partijtje vervelend. Dus, voor een jeans die niet uitloopt kun je het beste even deze punten checken.

Samenstelling

Je kan het beste een jeans aanschaffen met de volgende samenstelling: 92% katoen, 6% polyester en 2% elastaan. Met deze samenstelling is je jeans stretchy genoeg, maar loopt ‘ie niet uit.

Strak, strakker, strakst

Koop je jeans heel strak. Na het wassen (wat je trouwens niet te vaak moet doen!), wordt de broek altijd iets wijder. In de winkel mag de broek dus best een beetje lastig dichtgaan. Hoe strakker je hem koopt, hoe strakker hij ook blijft.

Was met koud water

Heet water verpest het garen en lycra in denim. Koud water is zachter en beter voor de indigo kleurstof die in denim zit. Enne, dit is ook beter voor het milieu, ben je ook nog eens verantwoord bezig. 😉 Stinkt je broek en heeft je jeans echt even iets meer nodig? Meng dan wat water met wodka en spray dit met een plantenspuit op je broek. Zo gaan alle vieze luchtjes eruit.

Droger

Stop je jeans niet in de droger, dan gaat alle rek eruit. Hang je jeans gewoon ouderwets op aan een droogrek.

Scheurt jouw ripped jeans ook verder?
Zo zorg je ervoor dat je ripped jeans niet verder scheurt

En dit zijn DE tips voor als je jeans niet meer goed zit
Tips voor als je jeans niet meer goed zit

Zoe Karssen shorts

Zoe Karssen is een mega succesvol en nog jong Nederlands label dat super fijne basic en off-duty cool items ontwerpt. Na de oprichting in 2010 groeide

Lees meer »