Zo krijg je de perfecte oksels voor de zomer

We geven toe, in de winter zien onze oksels er niet altijd perfect uit. En dat hoeft ook helemaal niet, want die dikke sweaters verbergen ze toch wel.. Maar nu we dagelijks een t-shirt uit de kast halen en zelfs onze bikini’s weer gaan dragen, moeten ze er toch weer toonbaar uitzien.

Maar hoe krijg je die gladde oksels, zonder ingegroeide haartjes? En heb je ook wel eens last van een donkere huid onder je oksels? Dit is wat je eraan kunt doen!

1. Scheren

Een scherp mesje is natuurlijk essentieel voor het scheren. Investeer in een goed mesje want goedkope mesjes kunnen je huid kapot maken en dat wil je natuurlijk niet. Bovendien gaat het scheren met een scherp mesje veel beter. Even investeren dus! Probeer ook altijd met de haargroei mee te scheren. Zo voorkom je dat haartjes onder de huid gaan groeien.

2. Scrubben

Wat je moet doen als je een ingegroeid haartje hebt? Probeer het los te scrubben en houd je huid zacht door er bodylotion op te smeren. Door te scrubben voorkom je sowieso dat je ingegroeide haartjes krijgt. Wij zouden aanraden om één keer per week eens goed te scrubben onder te douche.

3. Deodorant

Na het scheren is het altijd fijn om een verzorgende deodorant op te doen die nare geurtjes tegenhoudt. En het zorgt er ook nog eens voor dat de huid goed gehydrateerd blijft.

4. Donkere huid

Heb jij ook last van donkere plekken onder je oksels? Dit is heel normaal. Doordat je huid zichzelf wil beschermen tegen wondjes door het scheren, krijgt het een stevigere (en dus donkerdere) kleur. Je kunt je huid oplichten door een product met salicylzuur of glycolzuur te gebruiken. Dit wordt ook gebruikt bij acne en is verkrijgbaar bij de apotheek. Of je bestelt het online natuurlijk.. Gebruik het product gewoon zoals op de verpakking staat en je oksels zijn ready for bikini season.

READ NEXT:
Dit is het beste moment om je benen te scheren
Met dit product hoef je niet meer te scheren, harsen of epileren!
De snelste manier om bloeden te stoppen na het scheren

PHOTO CREDITS: VIVIAN HOORN