Zo krijg je een jeans met de perfecte pasvorm!

Het lijkt soms haast onmogelijk om te vinden: een jeans met de perfecte pasvorm. Heb je er één gevonden die goed om je benen zit, dan krijg je een gapend gat aan de achterkant. Zit de bovenkant mooi, dan zakt ‘ie constant af omdat de pijpen aan de bovenkant net iets te strak zitten. En denk je de perfecte gevonden te hebben, loopt ‘ie ontzettend uit. Om. Gek. Van. Te. Worden.

Mission impossible: een jeans met de perfecte pasvorm vinden

Niet getreurd! Het is namelijk mogelijk. Hoe? Zo snel mogelijk een jeans kopen gemaakt van raw denim. Dit is onbehandelde, donkere denim die nog heel stug voelt. Als je die voor het eerst aan doet is het nog niet erg comfortabel, je moet deze broek namelijk echt inlopen. Het fijne aan raw denim is dat de jeans nog niet van tevoren gekrompen is (door alle behandelingen en wassingen). Het wordt daarom ook wel shrink-to-fit genoemd. Als je de jeans dus zelf laat krimpen, kun je deze perfect naar je lichaam laten vormen. Hoera! Je bent nu nog maar 4 stappen verwijderd van de jeans met de perfecte pasvorm:

1. Koop een jeans gemaakt van raw denim. Het liefst een klein beetje te groot omdat ‘ie uiteindelijk wat zal krimpen door de volgende stappen. Vul een emmer (of de badkuip) met warm water en laat je jeans hier minstens een half uur in liggen. Zorg ervoor dat de jeans goed onder het water ligt door er bijvoorbeeld shampoo- en douchegel flessen boven op te leggen.

2. Wring de jeans goed uit en laat deze drogen. Niet in de droger, maar aan het wasrek.

3. Als de jeans nog een beetje vochtig is trek je ‘m aan. Het heeft niet zoveel zin om de jeans aan te trekken als deze nog zeiknat is, dus bespaar jezelf die ellende! Draag de jeans tot deze helemaal opgedroogd is, hij zal zo om je lichaam heen krimpen, waardoor deze de perfecte pasvorm krijgt! Het is belangrijk dat ook de waistband goed droog is, dit is juist het deel dat snel gaat wijken dus die moet goed om je lijf heen laten krimpen.

4. Gooi je jeans hierna niet meer in de was, maar blijf ‘m lekker in dragen. Hoe langer je de raw denim draagt, des te beter zal deze zich naar je lichaam vormen. Wil je je jeans een opfrisser geven? Leg ‘m dan een nachtje in de vriezer!

 

READ NEXT
Dit zijn de fouten die je maakt bij het kopen van een jeans!
De beste jeans voor kleine vrouwen
Wat mannen vinden van de boyfriend jeans

Shop hieronder onze favoriete jeans!

[show_shopthepost_widget id=”2079732″]