Dit zijn de fouten die je maakt bij het kopen van een jeans!

Of het nou om een skinny of flared jeans gaat,… iedereen heeft ontiegelijk veel denim in haar kast liggen. Maar hoeveel van deze broeken draag je nou eigenlijk, vaak zijn het er een paar die echt heel fijn zitten, right? Dan heb je waarschijnlijk niet de juiste aankoop gedaan. Om ervoor te zorgen dat je spijkerbroeken niet (ongedragen) achterin de kast belanden, hebben wij de fouten (die je maakt tijdens het kopen van een jeans) verzameld en natuurlijk de oplossingen!

Dit zijn de fouten die je maakt tijdens het kopen van een jeans

1. In de haast een broek kopen

Als we iets in ons hoofd hebben willen we het meestal ook gelijk (herkenbaar?). Bij het kopen van een jeans rennen we (liefst zo snel mogelijk) naar de winkel en moeten we persé, hoe dan ook, een nieuwe vinden. En dan maak je vaak een overhaaste beslissing (en dan vergeet je het woord ‘kritisch’). So take your time… Wees kieskeurig! Want zit deze knappe broek ook goed om je buik en benen? Niet? Dan kun je ‘m beter laten liggen…

2. Te veel op maten focussen

Je pakt de jeans die je wilt hebben in exact jouw maat (en misschien nog eentje groter) en hup, vlug door naar de rij voor de paskamers, herkenbaar? En hoewel het natuurlijk goed is om de maat te checken, is het nu ook weer niet zo belangrijk. Sterker nog: het is maar een getal. Maten verschillen namelijk per merk en ook de fit van de jeans wordt door merken soms anders geïnterpreteerd. Dus altijd je broeken passen, ladies. (Rij of geen rij…).

3. Wassingen op plekken waar je het niet wilt

Ben je dol op lichte wassingen? Dan moet je het ook vooral niet laten, (kijk hier welke denim trends je ook écht wilt proberen) maar hou wel in je achterhoofd dat lichte kleuren (en dus wassingen) accenturen. Heb je bijvoorbeeld behoorlijke bovenbenen? Ga dan liever niet voor een jeans die op deze plek heel licht is. Houd plekken waar je minder blij mee bent juist iets donkerder.

4. Voor het verkeerde materiaal gaan

Ook het materiaal van je jeans is heel belangrijk. Heb je volle benen (die je liever niet in de spotlights zet) ga dan bijvoorbeeld voor een jeans in een iets dikker materiaal, zoals een stevige raw denim. Koop ‘m dan het liefst een klein beetje te groot omdat deze uiteindelijk wat zal krimpen (dus laat die te strakke, dunne stretchbroek liever liggen, het accentueert alleen maar). Deze tip werkt voor bijna iedereen: let er op dat er altijd minstens 2% elastan in je broek zit. Hierdoor is de kans groter dat je broek in de toekomst niet gaat lubberen (en zo weet je zeker dat ie niet om je kont gaat hangen!).

5. Zakken die je kont juist nog groter of kleiner laat lijken

Zakken kunnen een enorm verschil maken. Bij platte billen kun je bijvoorbeeld het beste gaan voor kleine zakken, hierdoor lijken je billen voller (als je dat wil tenminste!) en bij volle billen kun je juist weer beter gaan voor normale tot grote kontzakken (lees er hier meer over).

6. Het verkeerde model kiezen

Ieder figuur vraagt om een ander model (dus of het een trend is of niet, don’t become a fashion victim). Een flared jeans laat je benen optisch langer lijken, dus je zou denken dat dit voor iedereen werkt. Maar dat verschilt per persoon. Als je iets kleiner en steviger bent, kan het je ook ‘propperig’ maken. En in dat geval ben je beter af met een (niet te strakke) high waisted skinny jeans. Op die manier verhoog je je taille en lijk je ook langer. (En lees hier wat je nog meer kunt dragen bij korte benen). Dus nogmaals: duik het pashokje in en kijk goed in de spiegel…

 Source: Victoria Tornegren