Zo kun je je broek innemen zonder naaimachine

Heb je net een nieuwe pantalon of jeans gekocht maar is hij iets te lang? Tsja, we komen allemaal in verschillende vormen en maten en onze benen zijn niet allemaal even lang natuurlijk. Maar niet getreurd, op deze super easy manier kun je snel je broek innemen zodat hij perfect past. Ben je niet zo handig met een naaimachine? Zelfs dat is geen probleem. Op deze manier kun je namelijk je broek innemen zonder naaimachine.

Benodigdheden

Alles wat je nodig hebt is een mesje, spelden, een meetlint of liniaal, een schaar, een potlood of krijtje, een strijkijzer en een zoomband (die koop je al voor twee euro). Er hoeft dus ook geen naald en draad aan te pas te komen, dat scheelt. Het klinkt misschien lastig maar als je de stappen rustig volgt, lukt het je sowieso.

Stap 1

Allereerst moet de originele zoom verwijderd worden. Gebruik een tornmesje of een ander klein, scherp mesje om de naad los te halen. Eventueel kun je ook een schaar gebruiken. Snijd de draad door tot de zoom van beide broekspijpen helemaal los is.

Stap 2

Trek de broek aan met de schoenen die je verwacht het vaakst met de broek te combineren. De lengte van de broekspijp is namelijk afhankelijk van het type schoenen. Doe dit ook bij platte schoenen, zelfs die zijn ietsje hoger dan wanneer je op blote voeten staat.

Stap 3

Sla de onderkant van de broekspijpen naar binnen zodat de broek de gewenste lengte krijgt. Zet de omslag goed vast met spelden. Loop een stukje om te controleren of de broek goed valt. Ben je tevreden? Trek de broek dan weer uit en keer hem binnenstebuiten. Controleer met een meetlint of liniaal of de omslag gelijk is op beide broekspijpen. Is dat het geval? Ga dan met het strijkijzer over de omslag om een vouw te creëren.

Stap 4

Nu is het tijd om de stof af te knippen. Verwijder de spelden en vouw de omslag weer open tot de originele lengte. Gebruik het potlood of krijtje om een lijn te zetten, drie centimeter onder de vouw. Doe dit bij beide broekspijpen en knip langs de lijn.

Stap 5

Knip een stuk van de zoomband af en plaats het langs de rand van de vouw, rondom de pijp. Zorg ervoor dat de zoomband helemaal recht langs de vouw ligt. Vouw nu de omslag terug, zodat de zoomband tussen de pijp en de omslag komt te liggen.

Stap 6

Pak nu opnieuw het strijkijzer en en strijk de omslag. Zo zorg je ervoor dat de zoomband zich hecht aan beide lagen stof. Houd het strijkijzer steeds een paar seconden op dezelfde plek. Ga hiermee door tot de zoomband overal vast zit. Doe dit ook weer bij beide broekspijpen, natuurlijk. Keer de broek weer met de goede kant naar buiten en voilà, klaar is je broek!

Meer lezen?
Zo vind je de perfecte zittende jeans