Zo stop je met het dagelijks wassen van je haar

Zoals je misschien al weet is het veel beter om je haar niet te vaak te wassen (lees er hier meer over). Maar het kan soms best lastig zijn om dit vol te houden. Als het vettig is voel je vaak vies en het lijkt net alsof je haar de hele dag nat is. Op dat soort momenten wil je het toch écht wel even wassen. Maar met deze handige tips kun je je haar wassen zo lang mogelijk uitstellen.

Dag 1

Oké, let’s start vandaag is je haar nog lekker fris en net gewassen! Föhn het eventueel droog en gebruik liever geen stylingproducten (anders wordt het sneller vet, maar gebruik wel een hitte bescherming natuurlijk). Tip: slaap ’s nachts het liefst op een satijnen kussensloop zodat je haar zo min mogelijk beschadigd.

Dag 2

Op dag twee zit je haar vaak het mooist (lees hier waarom!). Grijp dus nog niet naar de droogshampoo, maar geef het wat volume met een texturizing hairspray. Dit is een soort droogshampoo die je haar tegelijkertijd ook een beetje volume geeft!

Dag 3

Begint je haar vandaag een beetje vettig aan te voelen? Ga dan voor de wilde out of bed look. En je mag dan best een goede lading droogshampoo in je haar sprayen! Hierdoor krijgt je haar meer textuur en volume.

Dag 4

Tijd om je haar te wassen! Als je dit ’s avonds pas doet kun je overdag voor een kapsel kiezen dat je vettige haar een beetje verbergt (bekijk hier de 3 kapsels die vet haar verbergen). Zo hoef je in de vroege ochtend niet te haasten en heb je nog tijd over om je ontbijtje te maken en je make-up te doen.