Zo voorkom EN verwijder je pluisjes op je trui

Niets vervelender dan pluisjes op je (nieuwe!) mooie kleding. Het oogt armoedig, maar lijkt te moeilijk om weg te halen. Gelukkig hebben wij voor jou de tips om deze pluisjes te voorkomen of weg te halen!

How to:

Het is heel simpel: scrub met een puimsteen over je pluizende trui heen en ga er vervolgens met een kledingroller langs! Hoppa: bye, bye pluisjes! Heb je geen puimsteen in huis? Dan werkt een (gloednieuw!) wegwerp scheermesje net zo goed! Haal met voorzichtige halen het scheermesje over de plekken waar je trui pilt, dan scheer je de pluisjes er als het ware vanaf. Zorg er wel even voor dat je een knit hebt van een iets stevigere stof, anders beschadig je de rest van de stof ook… Je kunt je trui ook altijd een nachtje in de vriezer leggen (wel in een plastic zakje). Dit voorkomt ook pluizen.

Told you, het is supermakkelijk! Daarnaast kun je altijd een shaver (pluizendief) aanschaffen. Dit apparaatje haalt alle pluisjes weg van je kleding zonder dit te beschadigen. Was ook altijd je kleding binnenstebuiten om pillen te voorkomen. Bij sommige winkels kun je een speciale waszak kopen waar je dit soort gevoelige kleding in kunt doen. Ben je ten einde raad? Ga dan naar de stomerij. Daar halen ze de pluisjes er voor je van af.

Oh, enne zó zorg je ervoor dat je sweaters mooi blijven!

READ NEXT
> Zo kom je erachter of die trui het geld waard is!
> How to care for your cashmere
> 7 kledinghacks die je veel eerder wilde weten