Je kent het wel: je hebt binnenkort een festival op de planning staan, maar nog geen idee wat je aantrekt. Je wil een stoere look, maar je wilt ook weer niet dat het zo’n cliché festival look wordt waar ieder meisje al in loopt.

Daarom ben je hier aan het goede adres. Wij hebben namelijk de festival clichés voor je op een rij gezet. Plus, we hebben er hele knappe alternatieven aan toegevoegd zodat je je look helemaal kunt samenstellen zoals jij wilt. Good luck and party on!

1. Vintage Levi’s shorts

Als je op een festival bent, zie je iedere keer wel iemand met (afgeknipte) vintage Levi’s shorts, of een versie die erop lijkt.

Het alternatief:
Je kunt best voor denim shorts kiezen, maar ga dan voor een andere kleur. Nog beter: kies voor een short in een andere stof of model. Ook is de rok een goede optie. Wat dacht je van een denim skirt?

2. De plateau sneaker/Stan Smith’s/Standaard zwart enkellaarsje

Dit zijn de standaard shoe-keuzes op ieder festival. Niet erg origineel dus!

Het alternatief:
Ga voor een andere sneaker, maar dan wel in een kleur. Zoals onderstaande Vans. Kies anders gewoon voor een enkellaarsje die net even een andere twist heeft. Zoals een dierenprint, een witte versie (best of both worlds), of studs.

3. Bandana

Deze zien we al zo’n vier jaar terugkomen op festivals en heeft nu toch wel zijn beste tijd gehad.

Het alternatief:
Wat nu helemaal on trend is, zijn grote oorbellen. Dit zijn prima eyecatchers voor op een festival. In plaats van een bandana in je nek of haar, heb je nu knappe hangers in je oren.

4. Levi’s t-shirt

Do we need to say more?

Het alternatief:
Ga voor een ander knap t-shirt met opdruk. Wij hebben de parels voor je geselecteerd:

5. De fanny pack

Nog steeds een tof item als je het ons vraagt, maar dan niet de versie die je vaak op festivals ziet. De zwarte (gebruikte) heuptas, daar zijn wij niet zo’n fan van.

Het alternatief:
Ga in plaats daarvan gewoon voor een crossbody tas. Het liefst in een felle kleur om je outfit op te leuken.

6. De zwarte flare van stof

Als je naar de foto’s gaat kijken van o.a Amsterdam Open Air en andere festivals dit jaar, zien we heel erg veel stoffen zwarte flares. Dat kan natuurlijk veel origineler dames.

Het alternatief:
Ga voor een jeans met een tof detail of voor de track-pants. Dan heb jij ook nog eens de comfortabelste look van allemaal!

Nu nog je make-up look..
7 make-up tips voor iedere festivalganger

PHOTO CREDITS: STEALTHELOOK.COM.BR
(Visited 1 times, 1 visits today)