Zo voorkom je een cliché festival look

Bij elk festival vliegen de handen in het haar: wat moeten we aan? Laat staan bij een meerdaags festival als Lowlands. Dan heb je drie (+1 extra) outfits nodig. Last minute bestel je nog acht jurkjes (er moet toch een goede bij zitten?), je keert je kast binnenste buiten en bent al dagen outfit foto’s aan het appen naar je vriendinnen.

Maar eenmaal op het festival lijkt alsof iedereen hetzelfde idee had. Elk meisje loopt opeens in een zwarte denim shirt met een Levi’s t-shirt en Dr. Martens eronder. Geen zin in een cliché festival look? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk de festival clichés voor je op een rij gezet. Plus, we hebben er hele knappe alternatieven aan toegevoegd zodat je je look helemaal kunt samenstellen zoals jij wilt. Good luck and party on!

1. Zwarte denim skirt

Als je op een festival bent, zie je iedere keer wel iemand met (afgeknipte) vintage Levi’s shorts, of een versie die erop lijkt. Dit jaar is de zwarte denim skirt het populairst en dat is ook niet gek, ze zijn ook gewoon top. Maar als je even iets anders wilt, kies dan voor een overslagrok of een midi skirt.

Het alternatief:
Deze zomer was de wikkelrok niet te missen. Op Instagram, in winkels, op straat en natuurlijk hier op MonStyle. De rok is makkelijk te combineren en laat bovendien je benen optisch langer lijken. WIN-WIN. Ook de midi (overslag) rok was populair. En beiden zijn een goede optie voor tijdens een festival. Wij hebben er een aantal voor je klaargezet.

[show_boutique_widget id=”742307″]

2. Stan Smith’s/Dr. Martens

Dit zijn de standaard shoe-keuzes op ieder festival. Je Stan Smith’s zijn waarschijnlijk allang afgetrapt van alle festivals van vorig jaar. Je kan ze natuurlijk altijd weer mooi wit krijgen, maar heel origineel zijn ze inmiddels niet meer. Tijd voor iets anders?

Het alternatief:
Ga voor een andere sneaker, maar dan niet zo’n standaard witte. Kies voor eentje met kleur of een print zoals onderstaande Vans. Kies anders gewoon voor een enkellaarsje die net even een andere twist heeft. Zoals een dierenprint, een witte versie (best of both worlds), of studs.

[show_boutique_widget id=”742308″]

3. Bandana

Deze zien we al zo’n vier jaar terugkomen op festivals en heeft nu toch wel zijn beste tijd gehad.

Het alternatief:
Wat nu helemaal on trend is, zijn grote oorbellen. Dit zijn prima eyecatchers voor op een festival. In plaats van een bandana in je nek of haar, heb je nu knappe hangers in je oren.

[show_boutique_widget id=”742310″]

4. Levi’s t-shirt

Do we need to say more?

Het alternatief:
Ga voor een blouse met een leuke print. Zo’n blouse kan je in je short of rokje stoppen of leuk knopen. Wij hebben de parels voor je geselecteerd:

[show_boutique_widget id=”742312″]

5. De crossbody

De crossbody tas is fantastisch. Maar voor een festival is een fanny pack zóveel fijner. Je hebt alles dichtbij je en je kan springen en dansen zoveel je wilt, de heuptas blijft op zijn plek.

Het alternatief:
De fanny pack is nog steeds een tof item als je het ons vraagt, maar dan niet de versie die je al (te) vaak op festivals ziet. De zwarte (gebruikte) heuptas, daar zijn wij niet zo’n fan van. Maar wél zon leukerd met een toffe print of met kleur. Bekijk onze selectie hieronder.

[show_boutique_widget id=”742313″]

6. De zwarte flare van stof

Als je naar de foto’s gaat kijken van o.a Amsterdam Open Air en andere festivals dit jaar, zien we heel erg veel stoffen zwarte flares. Dat kan natuurlijk veel origineler dames.

Het alternatief:
We weten dat de broek (errug) lekker zit, en daarom hebben we een net zo’n comfortabel alternatief uitgekozen. Kies voor een flare met een kleurtje of een print. Zit net zo lekker maar staat net even iets leuker.

[show_boutique_widget id=”742314″]

Niet voor verrassingen komen te staan op de camping? 
11 items die NOODZAKELIJK zijn voor je volgende festival

Twijfel je nog over je outfit?
7 items die je beter NIET naar een festival kunt dragen

Wil je zoveel mogelijk meekrijgen van het festival?
Zo kom je een festivalweekend door ZONDER kater

En dit is ook best fijn om te weten. 
Zoveel calorieën verbrand je tijdens een festival