Zo wordt verhuizen een makkie

Yay! Je hebt eindelijk een nieuwe woning gevonden. Super leuk! Je kan niet wachten om in je nieuwe stekkie te gaan wonen, maar het nadeel daarvan is dat je eerst nog al je spullen moet verhuizen… En dat zijn er nogal wat. Waar. Ga. Je. Beginnen? Je wordt al moe als je eraan denkt. Gelukkig hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn. Er zijn genoeg tips om te verhuizen. En als jij een dag actief je handen uit de mouwen steekt en je hele familie en vriendengroep optrommelt om je te helpen dat is het zo gepiept! Wij hebben een aantal tips voor je. Zo is verhuizen ineens easy peasy lemon squeezy! 

1. Is het nodig om alles te verhuizen?

Kijk voordat je gaat verhuizen naar de inboedel. Welke spullen hoef je eigenlijk niet per se mee te verhuizen? Als je het niet per se nodig hebt in je nieuwe huis kun je het beter maar meteen weggooien, toch?

2. Adreswijziging

Je verhuist natuurlijk naar een nieuw adres. Het is wel zo handig als je post daar ook bezorgd wordt. Regel dit daarom zo snel mogelijk. Dan hoef je je daar niet meer druk om te maken als je aan het verhuizen bent.

3. Gewicht

Houdt rekening met het gewicht  van de verhuisdozen. We snappen dat je het liefst zo min mogelijk dozen hebt en alles bij elkaar propt. Maar de dozen moeten nog naar het nieuwe huis vervoerd worden. Misschien tillen anderen mensen die zo lief zijn om je te komen helpen, ook wel de dozen. Deze schatten wil je dan geen hernia bezorgen. Stouw daarom niet hele dozen vol met boeken, maar doe er voor de helft boeken in en voor de andere helft kleding of een kussen.

4. Pak in per ruimte

Pak je spullen in per ruimte. Begin bijvoorbeeld bij de slaapkamer en pak dan ook écht alleen de spullen in die daarin staan. Als je hier klaar mee bent ga je naar de volgende ruimte. Schrijf op de doos welke spullen erin zitten (bijvoorbeeld slaapkamer). Als je overgaat naar je nieuwe huis kan je direct alle dozen plaatsen in de juiste ruimte.

5. Checklist

Maak een checklist. Zo weet je precies wat je wel en niet in hebt gepakt. Je hebt straks zoveel dozen dat je waarschijnlijk niet meer weet of het item wat je zoekt nu in een doos zit of niet.

6. Servies

Zorg ervoor dat je het servies samen met vaatdoeken of handdoeken in verhuisdozen doet. Zo bescherm je je spullen en heb je ook direct alles wat in de keuken thuishoort bij elkaar liggen.

7. Verhuisplanning

Maak een verhuisplanning en print deze uit, zodat iedereen weet wat het plan is en je rustig kan verhuizen. Het voorkomt ook dat je met allerlei data in je hoofd zit en het overzicht kwijt raakt. Schrijf het op en hang het op de wc. Zo kan je er in alle rust naar kijken.

8. Uitpakken

Je hebt alles ein-de-lijk ingepakt! Goed bezig! Maar je moet het ook weer allemaal uitpakken in je nieuwe huis. Doe dit ook weer kamer voor kamer. Ga pas verder met een andere kamer als de andere helemaal af is.

TIP: begin met de slaapkamer. Dit is een drukke periode en een goede nachtrust kun je dan wel gebruiken.

READ NEXT:
– Zo worden je sneakers shiny wit
– Mooie tassen waar ook een laptop in kan
– Op dit tijdstip verlies je de meeste calorieën