10 plekken in Parijs waarvan je wil dat je ze weet

Parijs. De romantische stad waar we ieder jaar wel weer terug naartoe willen. Iedere keer dwalen we weer door de mooiste straten en kijken we weer met een glimlach naar de Eiffeltoren. Maar inmiddels heb je de populaire plekken wel gezien. Het Louvre, de grote winkelstraten, Montmartre. Jij wil je even wanen als een echte Parisienne. Ga daarom eens kijken bij deze plekjes.

1. Shoppen bij Merci

Nu Colette voorgoed is gesloten, is Merci een must-visit. Als je geen foto hebt gemaakt van het autootje voor bij de winkel, ben je er niet geweest. Deze auto staat er al jaren en wordt keer op keer geverfd. Niet alleen leuk om te zien wat voor kleurtje hij nu heeft gekregen, de winkel is ook fantastisch. Hier kan je heerlijk wegdromen en de mooiste dingen shoppen voor thuis. Bij Merci vind je ook nog eens drie verschillende cafés waar je een goede kop koffie kan scoren.

2. Shoppen in Le Bon Marche

Als je liever iets rustiger om je heen kijkt tijdens het shoppen, in plaats van de megadrukke Galeries Lafayette en Printemps, ga dan eens shoppen bij Le Bon Marché. Hier vind je de meest stijlvolle spullen en shop je de fijnste Franse merken zoals Maje.

3. Vintage shoppen bij Didier Ludot en Hippy Market

Bij Didier Ludot scoor je vintage designer items van Chanel tot Dior. Heerlijk om even binnen te spieken of jezelf eens te trakteren op een designer item. Bij Hippy Market vind je de meer betaalbare vintage items, maar het is goed zoeken voor de echte pareltjes. Als je los wil gaan in vintage shops, neem dan ook een kijkje in de wijk Le Marais, hier vind je meerdere vintage kledingwinkels waar je je geluk op kan.

4. Chocola bij Angelina

Geluksmomentje: chocola (of een van de andere overheerlijke gebakjes) bij Angelina halen en dit opeten in Jardin de Tuileries. Zo kan je nog even genieten van de heerlijke stad en bijkomen van die flinke shopsessie. Kan je direct even kijken wat je ook alweer hebt geshopt.

5. Mensen kijken bij Café de Flore

Dit is een van de bekendste lunchspots in Parijs. Hier vind je alle stijlvolle mensen en dit café zie je regelmatig voorbijkomen op je Insta-tijdlijn. Het café zit op een goede plek in de stad en hier kan je dus heel goed mensen kijken. Heerlijk.

6. Rue Cremieux

Dit is hoogstwaarschijnlijk de straat die het meest gefotografeerd is in Parijs. Oke, op de Champs-Elysees na dan. Het is dan ook een picture perfect met de gekleurde huizen en romantische bloemen. Je vindt deze straat in het 12de arrondissement.

7. Borrelen bij Bercy Village

Huur een fiets in de stad en fiets naar Bercy Village via de Seine. Zo krijg je een mooi stukje van Parijs te zien en kom je uiteindelijk op een heerlijk plekje waar je allerlei tentjes hebt om nog even snel een hapje te eten of wat te drinken.

8. Feesten bij Fête de la Musique

Eens per jaar wordt dit muziekfestival georganiseerd in Parijs. Honderden muzikanten gaan de straat op en morgen muziek spelen, waar ze maar willen. Er worden door heel Parijs gratis concerten georganiseerd, als je naar Parijs gaat, ga dan tijdens dit festival.

9. Diner bij Le Refuge des Fondus

Als je je tijd in Parijs onvergetelijk wil maken, ga dan zeker eten bij Le Refuge de Fondus. In dit restaurant drink je wijn uit babyflessen terwijl je fonduet en dit doe je aan twee lange tafels, je zit dus sowieso naast iemand anders. Gegarandeerd gezelligheid. Als je naar de wc moet klim je gewoon over de tafel, no worries, iedereen helpt je hierbij. Het gezellige restaurant zit in Montmartre en denk er wel aan om van te voren even te reserveren, anders moet je buiten in de rij staan wachten.

10. Drankjes bij Le Perchoir Marais

Dit is gegarandeerd de populairste spot op dit moment. Dit ontzettend hippe dakterras zit op de bovenste verdieping van het BHV warenhuis in Le Marais. Wanneer de winkels sluiten gaat het dakterras open. Hier vind je heerlijke cocktails, snacks en het mooiste uitzicht over Parijs, inclusief Eiffeltoren, de Notre Dame en Bastille. Perfect om je dag in Parijs af te sluiten!

Verder lezen:
>5 redenen waarom jij NU een weekend weg kan gebruiken
De onbekende fashion hotspots in Parijs!
Zo breng je de Parijse stijl in huis