3x prachtig haar na een nacht slapen

We schreven al eerder dat het beter is om in de avond te douchen. Als je in de avond een lekkere douche neemt, heeft dat ook nog een ander voordeel. Was je haren in de avond en je kan de volgende dag opstaan met prachtige krullen, zonder extra moeite in de ochtend! You woke up like this. Krullen zonder krultang, dat kan. Als je vannacht met deze haarstijlen gaat slapen, wordt je morgen wakker met de krullen die je altijd al gewild hebt.

Losse krullen

Bij deze haarstijl zorg je ervoor dat je haar helemaal droog is voordat je begint. Gooi je haren voorover en pak alles bij elkaar. Maak een knot bovenop je hoofd. Zorg ervoor dat je knot niet te strak zit. Doe de losse plukjes ook onder de knot. Gebruik kleine haar clips om het haar onder aan de knot vast te zetten. Zorg ervoor dat je niet te veel haar vastzet met het clip, dan zullen je krullen er ingedeukt uitzien. Gebruik 4 of 5 clips. In de ochtend zul je wakker worden met een lossere knot, dat is geen probleem. Haal de clips uit je haar en schud het los. Je hebt nu golvende krullen! Doe een beetje haarolie of een haarserum in de punten van je haar. Als je de krullen nog iets losser wilt, kam je het voorzichtig door.

Nog meer volume

Nadat je je haren gewassen hebt, breng je voordat je de haarstijl maakt, eerst wat haarolie aan of een haarcrème. Hierna verdeel je je haren in twee secties, maak je twee lokken vast met een elastiek. Begin aan één kant met een Franse vlecht, vlecht het in van boven naar beneden. Doe hetzelfde bij de andere kant van je haar. Zorg ervoor dat je minimaal 6 uur slaapt zodat je haar op kan drogen voordat je de vlechten eruit haalt. Hoe langer je het in een vlecht laat zitten, hoe langer je krullen overdag zullen blijven zitten. Haal de vlechten er in de ochtend voorzichtig uit. Gebruik hierna weer een beetje haarolie of kokosolie in de haarpunten. Of breng een beetje haarolie aan op je vingers voordat je de vlechten loshaalt.

Messy curls

Voor krullen die het doen lijken alsof je een dag na het strand bent geweest, kan je deze truc gebruiken: maak verschillende vlechten die soepel in elkaar overlopen. Kam je haren na het wassen goed uit en maak je haren droog. Pak je haren bij elkaar en begin vanaf je kruin met een Franse vlecht. Wanneer je tot ongeveer het midden van je gezicht je haar hebt ingevlecht, ga je verder met een visgraatvlecht. Blijf doorvlechten tot de helft van je haren zijn ingevlecht en maak de vlecht dan af als een normale vlecht. Messy curls gegarandeerd in de ochtend! Die messy curls of beach waves kan je ook met een goede sea salt spray bereiken, handig voor als je je haren niet in de avond hebt gewassen.

Meer over leuke haarstijlen:
4x haarstijlen voor dun haar
Haarstijlen voor krullend haar
4 last minute haarstijlen voor het stappen