4 tips om de perfecte vintage jeans te scoren

De perfecte jeans scoren is een hele opgave, laat staan dat je de perfecte vintage jeans vindt. Toch moet het mogelijk zijn! Wij geven je vandaag tips en tricks om jouw perfecte vintage jeans te scoren. Het scheelt namelijk een hoop geld en als je het goed doet, gaat de jeans ook lekker lang mee.

Merken

De belangrijkste merken om naar uit te kijken zijn Levi’s, Wrangler, Rustler en Lee. Dit zijn super goede kwaliteit jeans. Waar je zeker nog  jaren mee vooruit kunt. Deze merken vind je in veel vintage kledingwinkels of op marktjes. Zoals op de IJ-Hallen, bij de Episode, Rumors en het Kaufhaus. Je moet vaak wel zoeken om een gem te vinden. Online winkels als Etsy en de marketplace van Asos hebben ook een mooie selectie vintage jeans. Maar realiseer je wel dat vintage jeans een leven hebben gehad voor jou en dus geen paar hetzelfde is. De pasvorm kan zo per jeans verschillen.

Laat mensen je helpen

Zoek mensen die je willen helpen om een goede jeans te vinden. Vraag bijvoorbeeld de verkoper in de winkel. Hij of zij weten vaak wel waar alles ligt en welke maat jij het beste kan nemen. Want bij vintage jeans kan je goed twee maten verschillen van de maat die je normaal hebt. Wat je ook kunt doen is hulp zoeken van een vriendin, zo heb je namelijk dubbele mankracht.

Fake it

Lukt het je echt niet om een goede vintage jeans te vinden? Dan kun je ook een broek kopen met een perfecte pasvorm en die een paar keer wassen. Zorg wel dat die jeans van goede kwaliteit zijn. Zoals die van de Urban Outfitters bijvoorbeeld.  Zo kun je perfect de vintage look gewoon faken. 

Checklist

Maak van te voren een checklist waar jouw jeans aan moet voldoen. Voldoet die niet aan de kwaliteiten waar jij naar zoekt? Laat hem dan vooral liggen. Want het zou zonde zijn om geld te betalen voor een item wat niet aan je verwachtingen voldoet. De broek zal dan waarschijnlijk gewoon in je kast zal blijven liggen.

Meer vintage items scoren?
Het shoppen van vintage designer items: hoe check je of het echt is?
Designer Vintage, waar vind je nou die topstukken?
Dit zijn onze favoriete jeansmerken

PHOTO CREDITS – PIXNIO