5 carrièrelessen van Miranda Priestly

Want als Anna Wintour herself zegt dat The Devil Wears Prada on point is dan is het zo. Er zijn genoeg dingen die wij leren van deze heerlijke film. Begin jij binnenkort aan een stage of ga je voor het eerst werken op een kantoor? Dit zijn de carrièrelessen uit The Devil Wears Prada.

1. De telefoon opnemen

giphy

Als je net begint met een stage of een nieuwe baan is de telefoon opnemen altijd even wennen. Maar het belangrijkste is om direct in het diepe te springen. In je eerste week mag je fouten maken, daarna niet meer. Vergeet nooit een naam en telefoonnummer op te schrijven en vraag waarover diegene belt. Zo leer je ook direct iedereen kennen.

2. Weet wie de belangrijke mensen zijn

dwp3

Ieder bedrijf werkt samen met andere bedrijven en heeft verschillende contactpersonen. Het is goed om te weten wie iedereen is en hoe belangrijk zij zijn voor het bedrijf. Maar vergeet ook niet je collega’s altijd gedag te zeggen en zo nu en dan een koffie voor ze te halen.

3. Stop met klagen

tumblr_my3piqqOdL1rkyz0ro1_500

Zuchten, gapen en klagen doe je maar thuis. Als het druk is, werk je wat harder door. Heb je iets nog nooit gedaan? Ben blij met de mogelijkheid en take it with both hands. Er zijn genoeg mensen die jouw baan kunnen vervullen.

4. Werk snel

tumblr_mp5srhYMeD1s9ijcbo1_500

Als je iets gevraagd wordt, zorg dan dat je hier direct mee aan de slag gaat. Laat niets liggen en zorg ervoor dat je baas niet nog een keer moet vragen hoe ver je bent gekomen en wanneer je het klaar hebt.

5. Geen excuusjes

tumblr_momrbudpTE1sryn1no6_500

Jij wil echt niet degene zijn die iedere keer weer te laat is. Sleutels kwijt, bus gemist of een orkaan. Excuusjes zijn overbodig, vooral niet als de rest van de collega’s het wel iedere keer voor elkaar krijgen er op tijd te zijn. Hetzelfde geldt voor opdrachten die niet op tijd afkomen, het enige wat jouw baas onthoudt, is dat je het niet op tijd hebt afgekregen.

READ NEXT:
Deze 7 dingen wist jij nog niet over werken in de mode!
> Dit draag je naar een sollicitatiegesprek!
How to: van je stage je baan maken!

 

Photo credit: popbela