Deze 7 dingen wist jij nog niet over werken in de mode!

Wil je werken in de mode? Dit zijn de 10 dingen over de modebranche die jij nog niet wist!

1. Het is niet zo glamorous als je denkt
Zeker als je stage in de mode hebt gelopen, weet je precies wat je hiermee bedoelt. Je doet als het goed is iets wat je erg leuk vindt, maar dat betekent niet dat het makkelijker is dan de gemiddelde baan. Ook (of juist) mode is keihard werken.

2. Hey big spender!
Over het algemeen verdien je in de mode niet heel veel geld. Het duurt gewoon een tijdje voor het zover is dat je er goed van kunt leven. Even doorbijten dus.

3. Wees altijd aardig
Zoals Diane von Furstenberg zegt “attitude will get you everywhere”. Wees altijd en tegen iedereen aardig, je weet nooit wat het je op kan leveren.

4. Het is nooit saai
Het ene moment schrijf je een stuk voor in het tijdschrift, het andere moment breng je uitnodigingen rond en vervolgens sta je op fashion week backstage. Geen dag is hetzelfde, en daardoor zul je je ook nooit vervelen.

5. Het lijkt enger dan het is
Ben je vaak erg onder de indruk van bekende modefiguren? Nergens voor nodig, want ook zij zijn mensen die net zoals jij af en toe eens een bezoekje aan de toilet brengen.

6. Mannen? Wat zijn dat?
Mode is een vrouwenwereld. Als je in een bedrijf komt te werken is de kans dan ook groot dat je geen mannelijke collega’s zult hebben. Zo kun je ongegeneerd ervaringen van je laatste menstruatie uitwisselen.

7. Je hoeft niet altijd een modeopleiding gevolgd te hebben
Het is niet zo dat modebedrijven alleen filteren op kandidaten met een modediploma. Als je een goede opleiding gevolgd hebt die ook maar enig raakvlak met mode heeft, is er een kans dat ook jij gewoon in de mode kunt werken.

READ NEXT: