5 dingen die je nóóit moet doen voor je foundation aanbrengt

De foundation is het belangrijkste onderdeel van je make-up routine. Daarom is het belangrijk dat je zorgt dat dit goed gedaan wordt en je de juiste kleur gebruikt. Maar wist je dat je dus nooit je nagels moet lakken, voordat je je make-up aanbrengt?

Nagels lakken
Je kunt beter niet je nagels lakken voordat je foundation (of andere make-up) aanbrengt. Niet alleen omdat je nagels nog niet helemaal droog zijn en hierdoor sneller beschadigt. Maar omdat er chemicaliën in je nagellak zitten die slecht zijn voor je huid, ogen en mond. Niet meer doen, dus!

Gezichtsbehandeling
Het lijkt ideaal: je hebt een feestje ’s avonds en neemt in de middag een gezichtsbehandeling. Maar dit is dus helemaal niet zo verstandig als je daarna vol in de make-up gaat! Je poriën staan na een gezichtsbehandeling open en als je er vlak daarna make-up op doet, zal dit juist zorgen voor vlekjes of puistjes. Het is wel een goed idee om dit enkele dagen voor een feestje te doen of juist daarna.

Sporten
Hetzelfde geld voor sporten. Door het sporten staan je poriën open en als je vlak na het sporten foundation op je gezicht smeert, wordt dit door het sporten snel geabsorbeerd en daar wordt je huid echt niet blij van!

Overal foundation smeren
Dit doen we allemaal, het hele gezicht insmeren met foundation. Dit is dus helemaal niet nodig! Je kunt het beste foundation in het midden van je gezicht aanbrengen en dit zo uit te werken naar de rest van je gezicht. Zorg er wel voor dat je geen “pancake effect” krijgt en probeer je foundation zo licht mogelijk aan te brengen. Oneffenheden kun je namelijk altijd nog wegwerken met concealer.

Aan je gezicht pulken
Ook dit is geen goed idee. Puistjes, korstjes of haartjes weghalen voor je make-up aanbrengt, kan zorgen voor ontstekingen.

READ NEXT
> Foundation tips die je waarschijnlijk nog niet wist!
> Deze foundation stick wil je hebben!
> De beste foundations voor een vette huid