5 tips om online shopping pro te worden

Geef maar toe, ook jij hebt zo’n gat in je hand als Carrie Bradshaw. Rather buy Vogue than dinner, right? Wees gerust, wij begrijpen dat heus. Toch blijft online shoppen ook een van onze grootste valkuilen. Iedere maand is het weer een strijd tegen onze bankrekening en gaan de oh-zo-mooie items die we besteld hebben linea recta terug het wereldwijde web in. Dan hebben we het nog niet eens over die hoge retourkosten… Om jou deze ellendigheid te besparen hebben we vandaag 5 gouden online shopping tips voor je. Wist je trouwens al hoe je precies vindt wat je zoekt online? Onthoud; geld moet rollen, maar pak het wel slim aan.

1. Weet je maat
Regel nummer 1 in de wereld der online shoppen: ken je eigen maat. Door te weten wat je maten zijn voorkom je miskopen. Let in de webshop op welke maten het model draagt en wat haar afmetingen zijn, zo kun je (ook al is dit soms suïcide) vergelijken. Niet duidelijk genoeg? Zo bereken je hem!

2. Shop bij winkels die gratis verzenden en retourneren
Deze webshops zijn goud waard, maar ook zeker een valkuil want de drempel is minder groot om iets te bestellen. Toch is het extreem handig want wellicht lijkt dat bandage jurkje op de foto heel erg mooi, maar zie je er in het echt uit als een rollade… In één zin: we love gratis ruilen.

ASOS – gratis verzenden en retourneren
Net-a-Porter – gratis verzenden en retourneren
Zalando – gratis verzenden en retourneren

3. Óf vind winkels waar je items gratis in de winkel kunt ophalen
Als een winkelketen geen gratis verzending heeft kun je het wellicht wel gratis in de winkel op halen. Onze favoriet? Zara! Online sale shoppen en daarna heel gemakkelijk ophalen in de winkel, zo vermijd je niet alleen de grote sale-bende in de winkel, maar ook verzendkosten en miskopen.

4. Schrijf je in voor de nieuwsbrief
In nieuwsbrieven staan vaak codes voor korting op de items in de webshop of gratis verzendkosten. Heel handig, alleen een nadeel dat je mailbox soms overstroomt.

5. Verzamel kortingscodes
Wij zijn intens verdrietig dat heel veel kortingscodes bij H&M niet meer werken. Gelukkig zijn er verschillende sites die alle kortingscodes van iedere webshop voor je op een rijtje zetten. Heb je dat ene moet-ik-hebben item gevonden in een webshop? Vergeet dan vooral niet om even te zoeken op Google naar kortingscodes. You never know!

 

READ NEXT:


Deze designer sale mag je niet missen!

Source: Diorina