5 tips voor je kledingkast als je gewicht is veranderd

Ben je de afgelopen tijd een paar kilo aangekomen of afgevallen? Of het nu door je lifestyle, je zwangerschap of door iets anders komt, het is heel normaal. En je bent zeker niet de enige want ons lichaam en gewicht verandert nou eenmaal door de maanden en jaren heen. Ondanks dit kan het wel lastig zijn om je kledingkast hierop aan te passen. Want natuurlijk wil je je wel comfortabel en zelfverzekerd blijven voelen. Met deze tips kun je je kleding aanpassen op gewichtsverandering, om je zonder stress zo stijlvol mogelijk te kleden.

Opruimronde

Kijk eerst eens met een kritische blik naar alle items in je kledingkast. Gooi alles weg wat je op dit moment niet past. Natuurlijk hoef je het niet allemaal bij het vuilnis te gooien. Je kan het in een oude koffer bewaren of op zolder in een doos.

Weet je zeker dat je de items niet meer zal gaan dragen? Kijk dan of je iemand anders blij kan maken met jouw kleding. Of laat het recyclen bij H&M. Krijg je ook nog eens korting.

Shoppen

Het zou zonde zijn om te investeren in een kledingstuk dat je over een paar maanden niet meer past. Focus je daarom op items die zich kunnen aanpassen op jouw lichaam. Denk hierbij aan stretchy materialen als katoen en kies voor items met elastieken banden. Ook zijn wrap tops en jurken perfect omdat je ze strakker of losser kunt knopen.

Kleermaker

Baal je ervan dat je favoriete broek te groot of te klein is geworden? Ga dan vooral eerst even langs de kleermaker voordat je hem weggooit. Vaak kan hij of zij wel wat voor je betekenen, waardoor je dus ook geen nieuwe items hoeft te kopen. Ook nog eens veel goedkoper! En niet geschoten is altijd mis..

Budget items

Als je nieuwe gewicht erg tijdelijk is, raden we je aan om op zoek te gaan naar budget essentials (deze zes items heeft iedere vrouw nodig). Dit bespaart natuurlijk heel veel geld, vooral als je de items toch alleen tijdelijk draagt. We zouden aanraden om pas weer te investeren in duurdere items als je gewicht een paar maanden stabiel is.

Accessoires

Tassen, sieraden, sjaaltjes en zelfs schoenen zijn (bijna) niet afhankelijk van je gewicht. Zorg er dus voor dat je een paar toffe accessoires hebt die je outfit afmaken en die je zelfverzekerd laten voelen.

Embrace your curves!
> 5 styling tricks voor vrouwen met curves

Wil je afvallen? Maak deze fouten niet!
> Dit zijn de fouten die we maken bij het afvallen

Zo laat je je outfit duurder lijken:
> Met deze truc ziet iedere outfit er 10x duurder uit