6 dingen die je ECHT aan je kapper moet vertellen

In de ideale wereld laat je je kapper een foto van je droomkapsel zien, en loop je even later met precies dat kapsel de salon uit. Maar helaas werkt dat niet zo.. Je haircut pakt wel eens iets anders uit dan je had verwacht of nog erger: het mislukt compleet. Om dit te voorkomen, is het goed om je kapper op de hoogte te brengen van een aantal dingen. We vertellen je wat je tegen je kapper moet zeggen voor het knippen. Dan krijg jij nooit meer een mislukt kapsel!

Hoe vaak je je haar wast

Als je je haar regelmatig wast, kan de kapper ervoor kiezen om je haar droog te knippen. Op deze manier kan hij of zij goed kijken naar de structuur van je haar. Was je je haar maar één keer per week? Dan besteed je vast meer tijd aan je haar. Je kapper kan dan het best een kapsel knippen dat je wel in model moet brengen, maar wat daarna een paar dagen perfect zit.

Hoe vaak je sport

Ga je vier keer per week naar de sportschool of ren je één keer per maand een rondje door het park? Laat dit vooral (eerlijk) weten aan je kapper. Hij of zij weet dan hoeveel je beweegt (en dus zweet), waardoor je haar misschien beter toch nét even anders geknipt kan worden.

Welke kleding je draagt

Een kapsel dat bij jou past, moet natuurlijk ook bij je kledingstijl passen. Draag je vaak blazers en blouses, dan ga je misschien het liefst voor een iets netter kapsel. Maar passen sweaters en ripped jeans beter bij jou, dan kan je kapsel ook wel wat nonchalanter.

In welke houding je slaapt

Er zijn drie types: de rugslaper, de buikslaper of de zijslaper. Vertel je kapper welke van de drie jij bent. Samen met de lengte van je haar bepaalt dit namelijk hoe je haar zit als je wakker wordt. En hoeveel tijd je dus nodig hebt om ervoor te zorgen dat het enigszins toonbaar is..

Hoe vaak je naar de kapper gaat

Bepaalde kapsels moeten vaker bijgeknipt worden dan andere kapsels. Dus ga jij eigenlijk maar één keer per (half) jaar naar de kapper? Zeg dit dan vooral. Dan kan je haircut hierop aangepast worden.

Hoeveel tijd je wil besteden aan je kapsel

Bij het uitzoeken van een kapsel denken veel mensen er niet over na hoeveel tijd ze hieraan zouden moeten besteden. Zit jij er écht niet op te wachten om elke ochtend je haren te stijlen of te föhnen? Dan zal je kapper je misschien een ander kapsel aanraden.

Is het weer tijd om een afspraak te maken?
> 10 tekenen dat je nódig naar de kapper moet

Deze tips kunnen je ook nog helpen!
> Zo kom je nooit meer huilend terug van de kapper

Twijfel je nog steeds? Nu niet meer!
> Zo durf jij ook eindelijk dat stuk van je haar af te knippen

PHOTO CREDITS: JOLIELOT