6 tips voor een snellere make-up routine

Wij snappen als geen ander dat je niet altijd de tijd hebt om je make-up aan te brengen. Het is erg vervelend als je eigenlijk wel je make-up op wilt doen maar er simpelweg gewoon geen tijd voor hebt. Wij hebben een paar tips hoe jij je make-up routine kunt versnellen zonder dat de kwaliteit minder wordt.

Handbereik 

Heb jij veel make-up? Dan is het handig om daar een systeem voor te verzinnen zodat jij je het makkelijk terugvindt. Maak bijvoorbeeld een tasje met al je dagelijkse make-up en leg dat binnen handbereik zodat je er snel bij kan.

Hydratatie

Het scheelt al heel veel als je huid er fris en fruitig uitziet. Daarom is hydratatie heel belangrijk. Kom je onder de douche uit, breng dan een BB crème aan op je gezicht. Zo wordt je huid meteen verzorgd en worden je imperfectie licht weggewerkt. Zodra je opstaat drink je snel een glas water, dat werkt voor optimale hydratatie. Met een verzorgde huid scheelt het make-uppen al heel veel tijd.

Foundation

Houd je toch liever van wat meer dekking kies dan voor een foundation stick. Dit gaat veel makkelijker dan een vloeibare foundation. Teken een grote S van je wenkbrauw tot de onderkant van je wang. Zo breng je meteen de meeste make-up aan op de plekken waar vrouw vaker last hebben van roodheid. Blend het snel uit met je vingers of een kwast, want niemand heeft tijd voor een beauty blender.

Wimpers krullen

Als je echt heel veel haast hebt kun je het beste de avond van te voren al je wimpers krullen zodat je heel gemakkelijk de volgende dag de mascara kunt aanbrengen. Het glijdt dan namelijk makkelijker over de wimpers.

Neutrale lippen

Kies niet voor een hele heftige kleur, bij haast gaat dit namelijk vaak mis. Kies voor een nude tint. Als het dan mis gaat valt het niet erg veel mensen op.

Fixeer

Zorg dat je je tasje met basic essentials bij je hebt, zo kun je de make-up altijd nog een beetje bijwerken. Hoe handig!

Voor als je wat meer tijd over hebt
De make-up fouten die we allemaal maken
OMG: de leukste make-up essentials
>  Dit zijn de make-up trends van 2017