9 dingen die je niet moet doen na het sporten

Wat zijn we altijd trots op onszelf nadat we een paar uur in de sportschool zijn geweest. Je komt thuis met een voldaan gevoel en bent eigenlijk best trots op jezelf. Het is dan erg verleidelijk om jezelf te belonen met bijvoorbeeld een stuk taart. Daarnaast doen we nog veel meer dingen na het sporten die we eigenlijk niet zouden moeten doen. Wij hebben het even voor je op een rijtje gezet!

Een sportdrankje drinken
Sommige mensen hebben na een training zin in iets zoets en grijpen dan snel naar een sportdrankje. Klinkt heel gezond, maar dat is het niet. Zo’n drankje bevat namelijk al snel 330 calorieën. Oeps! Het zou zonde zijn van je workout als je nu de calorieën er weer bij drinkt, toch?

Sportkleding aanhouden
Je kent het wel, je komt helemaal bezweet thuis en de tv staat aan. Je bent dan snel geneigd om even te blijven kijken. Daar zit je dan met je bezwete sportoutfit en vieze haar. Je kan beter gelijk douchen zodat alle bacteriën weg zijn en zo wordt je ook niet ziek!

In je ogen wrijven
Tijdens het sporten heb je weleens iets in je oog. Het makkelijkste om te doen is dan in je ogen wrijven, maar dit is juist niet handig. Op die manier wrijf je alle bacteriën van de fitnessapparaten in je ogen. Hallo oogontsteking!

Stretchen overslaan
Het stretchen is misschien wel belangrijker dan je hele workout. Op deze manier voorkom je namelijk blessures en het is ook wel zo netjes naar je instructeur toe, toch?

Niet eten na de training
De echte diehards denken soms dat het goed is om na het sporten niks te eten. Dit is juist niet goed. Voeding zorgt er namelijk voor dat je spieren zich opbouwen na het sporten.

Weinig slapen
Je zou het niet denken maar slapen is eigenlijk ook een onderdeel van je workout. Tijdens je slaap maakt je lichaam namelijk een groeihormoon aan die ervoor zorgt dat je spieren herstellen. Alvast welterusten!

Late night snack
Niets is verleidelijker dan jezelf te belonen met een stuk taart na je workout, maar doe dit niet! Op deze manier ben je namelijk helemaal voor niets naar de sportschool geweest. Natuurlijk mag je wat eten, maar kies dan voor iets gezonds!

Wijntje?
Op vrijdagavond eerst naar de sportschool en daarna een wijntje drinken met vriendinnen? Doe maar niet. Van alcohol droog je namelijk uit en het is juist de bedoeling dat je gehydrateerd blijft zodat je lichaam zich kan herstellen. Kies daarom voor een glas water.

Je yogamat oprollen
We doen het bijna allemaal: onze yogamat oprollen na een klasje. Dit klinkt misschien wel heel handig, maar hygiënisch is het niet. De kans is namelijk groot dat je hem opgerold en thuis in de kast legt voor de les van volgende week. Zo blijven die bacteriën er in zitten en dat is niet zo fris tijdens je volgende yogaklas…

Meer te weten komen over sporten? Lees even verder!
Sporten als je niet wil sporten; dit zijn de oefeningen!
Zó laat moet je sporten om gewicht te verliezen
Haarstijlen die je kunt dragen tijdens het sporten

Source: Kayla Itsines