Zó laat moet je sporten om gewicht te verliezen

Heb je het hardlopen weer opgepakt? Of je sportabonnement recent verlengd? Hartstikke goed bezig! Maar al dat sporten is natuurlijk niet voor niks. Je wilt waarschijnlijk strakker én slanker worden voor de zomer. Dat kan! Want zó laat moet je namelijk gaan sporten om gewicht te verliezen:

… tromgeroffel! Als jij slanker wilt worden van sporten moet je vóór je ontbijt een effectieve workout doen (ja, dat lees je goed, ’s ochtends vroeg). We weten dat dit nogal een opgave lijkt maar je zult merken dat je er meer energie van krijgt én je resultaten ziet in je broekmaat. Wel zo fijn! 

Tijdens deze studie werden twee groepen mannen 6 weken lang gevolgd. De groep mannen die vóór het ontbijt sportten kwamen niet aan terwijl de mannen die later die dag trainden wél aankwamen. Een mogelijk reden hiervoor is: doordat je nog niet ontbeten hebt moet je lichaam vetreserves gebruiken om energie te genereren in plaats van dat je je ontbijt verbrandt. Wij gaan er voor het gemak graag vanuit dat dit ook voor vrouwen geldt…

READ NEXT:
Zo blijf je op gewicht na je dieet
Het is echt mogelijk: afvallen door het drinken van wijn
Hoe de lente je gewicht laat verliezen zonder iets te doen

Source: Kayla Itsines