Afvallen zonder te sporten of diëten doe je zo!

Hoewel je bij afvallen meteen denkt aan sporten, salades en natuurlijk heel veel uithoudingsvermogen is niets minder waar, want voor deze trucjes om af te vallen hoef je (bijna) niets te doen. Wist jij bijvoorbeeld dat een bad nemen net zoveel calorieën verbrandt als een half uur lopen? Het motto: hard works pays off geldt dus niet altijd, want afvallen zonder te sporten of diëten doe je zo!

Heet bad nemen

Als je een bad hebt (Lucky you!) ga je hier heel blij van worden, want met één uur lekker badderen verlies je net zo veel calorieën als een half uur wandelen! Dit klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is echt waar. Het is eigelijk hetzelfde principe als naar de sauna gaan: het verhogen van lichaamswarmte helpt met het verbranden van extra calorieën. Dit heeft ermee te maken dat temperatuur stijging je hart dwingt  om ten minste 30 procent sneller te gaan kloppen, wat betekent dat je lichaam meer calorieën moet verbranden om energie te krijgen. 

Vanillekaars

Heb jij altijd zin in iets zoets na het eten. Een andere tip om af te vallen zonder er iets voor te hoeven doen is een vanille kaars branden. Het aroma van de kaars zorgt ervoor dat je minder gaat snacken.  Blijkbaar helpt het ruiken van zoetigheid ook al bij sugar cravings. Tijd voor een hamburger kaars dus!

Dit is het zo genoemde Christmas dinner syndroom: bij het kerstdiner gasten krijgen de gasten honger bij het ruiken van het eten, maar de kok heeft hier geen last van. Dit komt blijkbaar niet alleen door het koken van z’n stressvolle maaltijd, maar ook door het constant ruiken van de geur. Zo zou je eetlust als sneeuw voor de zon verdwijnen. 

Blauw

Blauw zie je niet voor niets nooit in restaurants. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat je minder eet wanneer je in de buurt van  blauw bent. De kleur zou er blijkbaar voor zorgen dat we eten er minder smakelijk vinden uitzien. Blauwe friet is natuurlijk hard to come by en we begrijpen dat je muren blauw verven misschien ook een beetje ver gaat. Maar dat kan natuurlijk veel makkelijker: eet in het vervolg gewoon op een blauw bord of gebruik blauwe servetten

Gember

Gember zou je eigelijk aan al je thee en water moeten toevoegen. Het helpt namelijk supergoed om je eetlust te verminderen tot wel zes uur. Hierdoor krijg je dus minder calorieën binnen en minder calorieën equals natuurlijk afvallen!

Kamillethee

Ook een simpel kopje kamillethee kan helpen bij het afvallen. Drink een kopje voordat je gaat eten en/of voor het slapen gaan.

Spiegels

Tegenover een spiegel eten zorgt ervoor dat je minder eet. Dit komt doordat je zo pas echt ziet wat je naar binnen werkt. Zo blijkt ook dat je voor de tv siekem veel meer eet. Dit komt omdat je afgeleid bent en gewoon eet om te eten en niet omdat je echt honger hebt. Een studie wees uit dat mensen die voor een spiegel zaten 33% minder aten!

Spinazie

Eet je veel salades? Kies dan voor spinazie in plaats van rucola of bladsla. Spinazie hielp Popeye om sterker te worden, maar het zou jou dus kunnen helpen met slanker worden. Uit een onderzoek blijkt dat spinazie helpt bij afvallen.

Nu je toch bezig bent
> Fabeltjes over afvallen
PHOTOCREDITS : ANARCHYSTREET