Als je in sportkleding shopt krijg je betere service

De wetenschap vertelt een hoop opmerkelijke dingen. Het blijkt nu dat wanneer je lekker comfortabel in je sportkleding shopt, je veel betere service krijgt bij duurdere winkels. Want verkopers zien liever dat je aan down dressing doet. Maar hoe komt dit?

Business school Harvard deed afgelopen tijd onderzoek naar dure boutique winkels in Milaan. Het viel duidelijk op dat de mensen in sportkleding meer aandacht kregen van het personeel dan de mensen die zich hebben uitgesloofd om er goed uit te zien. De onderzoekers melden dat dit te maken heeft met dat jij je niet aanpast aan wat de meeste mensen doen, wat wel wordt verwacht van de maatschappij. Rijkere mensen met status maken zich veel minder druk over of ze wel of niet iets doen wat de maatschappij hen opdraagt. De onderzoekers meldden ook dat zij meer confidence zouden hebben om zich niks van wat anderen vinden aan te trekken.

Ook andere studies is dit opgevallen. Veel mensen zijn vaak geneigd om andere mensen een hogere status te geven wanneer diegene zich anders kleed dan de rest. Dus ga voortaan gewoon lekker in je joggingbroek shoppen, kan gewoon!

READ NEXT:
Dit is volgens onderzoek het gezondste dieet ever!
Wetenschappelijk bewezen: vrouwen leven langer dan mannen
Onderzoek toont aan: je kater wordt met de jaren erger

 

Source: Careerdaily