BB, CC, DD, what the FF cream?

Tja, het kan allemaal behoorlijk verwarrend zijn. Heb je eindelijk door welke kleur foundation je het beste kunt gebruiken en hoe je dit het beste aan kunt brengenkrijg je er nog eens een hele bak aan andere opties bij.

Je hebt misschien al wel eens gehoord van BB, CC of zelfs DD crèmes. Maar heb je enig idee wat het doet en wat het verschil eigenlijk is tussen al deze crèmes? Het wordt tijd voor wat opheldering!

Het verschil tussen BB, CC en DD creams

BB cream
BB cream staat voor Blemish Balm cream of Beauty Blemish cream en is te vergelijken met een licht- tot medium dekkende foundation. Het grote voordeel van BB cream is dat het niet alleen werkt als make-up en het dus een foundationachtige dekking geeft maar dat het ook een fantastische huidverzorging is.

BB cream heeft een verzorgende, beschermende en regenererende werking. Het doet z’n werk als moisturizer maar beschermt je huid daarnaast ook tegen schadelijke effecten van de zon door de SPF die de BB cream bevat. Daarnaast is het ook een fijn product om te dragen omdat het lichter aanvoelt dan foundation, je poriën minder verstopt en je er minder opgemaakt uitziet.

 

bbcream1. GARNIER SKIN NATURALS BB CREAM  // 2. L’OREAL PARIS NUDE MAGIQUE BB CREAM

// 3. MAYBELINE DREAM FRESHH BB CREAM // 4. OLAZ TOTAL EFFECTS 7 IN ONE BB CREAM

 

 

CC cream
CC Cream staat voor Color Correcting cream of Color Control cream. CC cream lijkt erg op BB cream; het hydrateert, camoufleert en beschermt je huid. CC cream biedt alleen nog iets extra’s: het corrigeert je huidskleur.

Zo kun je bijvoorbeeld met een groenige CC cream de roodheid in je huid bestrijden en werkt een CC cream met een abrikooskleurige tint goed om een grauwe huid op te frissen. Het verschil tussen BB en CC cream is klein; naast de kleurcorrectie die CC cream biedt, voelt deze ook nog iets lichter aan dan de BB cream. Daarom is de CC cream in sommige gevallen misschien meer geschikt om te dragen onder je alledaagse foundation. Zo wordt de kleur van je huid mooi gecorrigeerd maar geef je jezelf nog iets meer dekking dan dat de CC cream biedt.

 

cccream1.L’OREAL PARIS NUDE MAGIQUE CC CREAM // 2. MAXFACTOR CC COLOUR CORRECTING CREAM 

// 3. BOURJOIS 123 PERFECT CC CREAM // 4. OLAZ TOTAL EFFECT 7 IN ONE CC CREAM

 

 

 

DD cream
DD cream staat voor Dynamic Do-all cream en combineert de krachten en voordelen van zowel BB- als CC creams. De focus ligt voornamelijk op anti-aging en is daarom meer geschikt voor de rijpere huid. BB en CC creams richten zich juist op de wat jongere huid. Er wordt ook gezegd dat DD creams vooral goed werken op je handen en voeten en dus helemaal niet zo geschikt zijn voor het gezicht. Hoe dan ook, de DD cream lijkt niet veel meer toe te voegen op wat BB- en CC creams al bieden.

ddcream

1.MADARA – DD CREAM DAILY DEFENCE CREME

READ NEXT
De beste foundations voor een vette huid
Dé foundation hack voor long lasting make-up!
Gezichtscrèmes: heb je ze allemaal wel nodig?

source: vogue