Bikini body in drie weken? Kan!

Je kent vast de quote die très popular is op Instagram: ‘a bikini body is made in winter’. En natuurlijk is het slim om in de winter te starten (of lekkerder nog: het hele jaar door bikini body ready te zijn) maar eerlijk is eerlijk: life does get in the way sometimes.

‘Te druk’ was altijd mijn eigen excuus. Te druk om uitgebreid boodschappen te doen (clean eten is een stuk bewerkelijker shoppen dan alles kant-en-klaar kopen), te druk om uitgebreid te koken, te druk om te sporten, soms zelfs te druk om te eten (and may I remind myself again: een pak koekjes is géén avondeten) and so on.

Maar ondertussen maakte ik me ook te druk om die net-iets-teveel-kilo’s die ik had. Vorig jaar juli was ik klaar met m’n eigen gezeur en besloot ik dat ik wat strakker in m’n vel wilde zitten (het aankomende huwelijk van Wendy was een lekkere stok achter de deur). Ik had het allemaal briljant uitgedacht, al zeg ik het zelf.

Drie keer in de week ging ik ’s ochtends om 7.00 uur sporten (de eerste weken DE HEL maar alles went) zodat mijn agenda voor de rest van de dag mijn nieuwe regime niet kon verstoren en dat ging ik doen bij 3SIXTY5, de meest geweldige personal-trainer-studio-aller-tijden-ooit. Wat ik de eerste twaalf weken alleen voor het gemak even ‘vergat’ is dat je voeding zo’n tachtig (TACHTIG!) procent van je resultaten beïnvloedt.

En dat één keer een recept van healthcoach Cil maken niet betekent dat je de rest van de dag ongelimiteerd kunt snaaien. Die realiteit werd me ineens heel helder toen ik na vier maanden professioneel doorgemeten werd en mijn vetpercentage niet omlaag maar juist omhoog was gegaan. Auw.

De 100daysHKMXchallenge kwam als geroepen. Guy (Mr. 3SIXTY5) stelde niet alleen het trainingsprogramma samen maar ook de voedingsschema’s, waarin CleanMeals verwerkt zijn. Eigenlijk kun je een CleanMeal zien als een soort HappyMeal. Kartonnen doosje: check. Gemak: check. Snel klaar: check. Met als groot verschil dat je je na een Happy Meal crappy voelt en na een CleanMeal trots op jezelf bent.

Een CleanMeal is een ready made maaltijd (je warmt ‘m au bain-marie op: kokend water eroverheen, vijf minuutjes wachten, zakjes openknippen, klaar) die hoogwaardig is qua voedingswaarden: veel eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen maar laag is in calorieën. CleanMeals waren voor mij dé oplossing. Nooit meer geen-boodschappen-in-huis, nooit meer ’s avonds laat nog m’n lunch voor de volgende dag bereiden (en dat natuurlijk altijd vergeten waardoor lunch weer het enige gore kleffe witte broodje werd dat de benzinepomp verkocht), altijd binnen vijf minuten eten op tafel.

Natuurlijk wisselde ik de CleanMeals weleens af met een salade in een restaurant of een zelfgekookt iets. En ja, wat er in de CleanMeals zit kun je prima ook zelf bereiden maar ik denk niet dat ik de enige ben die altijd wel een excuus heeft om dat niet te hoeven/kunnen/willen doen.

Weer vier maanden later had ik een nieuwe meting en was ik zes (ZES!) kilo vet kwijt en had ik er drie kilo spieren bij (overigens nog een goede reden om je weegschaal de deur uit te doen!). Mijn sportregime bleef ondertussen hetzelfde: dit is dus echt het gevolg van de combinatie met goed eten! En nu hoor ik je denken: vier maanden?! Dit zou toch over drie weken gaan? Gaat het ook, no worries.

CleanMeals is nu gestart met de 21 dagen challenge. Een heel simpel, foolproof eetschema dat iedereen kan volhouden en simpel uit te voeren is. De ervaring leert dat het af en toe een tikje saai is (nootjes! homemade havermoutkoekjes! where art thou!) maar ik heb eerlijk gezegd geen seconde honger gehad en drie weken is heel goed te overzien. In die drie weken verlies je gegarandeerd een vetlaagje en het is een briljante kickstart voor een meer healthy lifestyle. Bring on that bikini body!

Zelf CleanMeals bestellen? Dat kan hier! Je krijgt 10% korting tot en met 20 mei. De kortingscode is MONSTYLE10.