Binnen no time een slankere taille? Zo doe je dat!

We dromen allemaal wel van een slanke taille à la Doutzen Kroes, right? Deze herfst en winter is het de trend de focus op je taille te leggen. Laten we er vooral niet in doorslaan want je wilt niet letterlijk (!) een wespentaille.. maar een slanke waist is zeker niet mis! Wij hebben een paar simpele exercises voor je verzameld waarmee jij deze herfst en winter de nieuwe taillerend kan rocken.

Hoelahoepen
Was hoelahoepen vroeger ook jouw favoriete tijdverdrijf? Mooi, want dit helpt je zeker bij het krijgen van een slanke taille. En het is ook nog eens leuk om te doen (als je het kan tenminste!). Dus pak je hoelahoep erbij, blaas het stof eraf en iedere dag even draaien met die heupen!

Planking
We blijven gewoon planken hoor! Alle plank varianten gaan je namelijk helpen: de rechte plank (waarbij je je armen uitstrekt), side plank… Guy van der Reijden van 3sixty5 en Manon laten het je zien in dit filmpje (vanaf 1:10).

Wil je nu ook in 100 dagen totally fit worden? Kan! Start dan hier.

Sit-ups
Echt, de gevreesde sit-ups gaan je ook een smalle taille bezorgen. Je kunt de normale sit-ups doen met je knieën gebogen en je voeten recht op de grond (wel een beetje ruimte ertussen houden). Maar ook de schuine sit-ups werken heel erg goed. Het enige verschil: je legt je knieën naar één kant op de grond (en wissel af met de andere kant). Zo heb je binnen no-time een slanke waist te pakken (als je dit natuurlijk langer dan één dag volhoudt).

Russian twist
Het klinkt ingewikkeld maar dat valt reuze mee (hoewel het wel heel zwaar kan zijn). Je gaat op de grond zitten met een bal in je handen. Kies ervoor om je voeten op de grond te zetten, of je gebogen benen omhoog te houden. Probeer balans te vinden zodat alleen je billen de grond raken. Ga met de bal van links naar rechts (met beide handen). Probeer ervoor te zorgen dat de bal de grond net niet raakt. Even opletten dat je de draaiende beweging alleen met de spieren in je taille doet. Doe dit het liefst 3 à 4 keer per week en jouw taille wordt zeker slanker, lady!

Bulgarian Bag Rotation
En wat dacht je van deze sixpack workout? Personal trainer Elske doet het even voor…

READ NEXT
Door deze winterjassen lijk je slanker
Zo maak je oversized items getailleerd
Simpele styling tricks voor langere én slankere benen