De 5 mooiste hostels van Europa

Ga je voor een stedentrip en geef je je geld liever uit aan shopping en lekker eten dan aan een hotel? Kies dan eens voor een hostel. Heerlijk slapen op bijzondere plekken en voor weinig geld, het kan! Elk hostel hieronder heeft iets bijzonders en is zeker een kijkje nemen waard. Wij hebben de vijf mooiste hostels van Europa, boeken maar!

Generator Venice, Venetië – Italië
Dit hostel heeft de mooiste bar van Europa waar je elk drankje waar je van droomt kunt bestellen. De inrichting is klassiek met veel hout, goud en marmer. Je slaapt hier vanaf 39 euro per nacht.

Plus, Berlijn – Duitsland
Gelegen in Friedrichshain, het vintage walhalla van Berlijn! Dit hostel heeft een enorm zwembad in de kelder waar je na een lange dag lopen heerlijk kunt ontspannen. Een kamer boek je hier voor 12 euro per nacht!

Hostel Old Plovdiv, Plovdiv – Bulgarije
Een hostel uit de 19e eeuw en voormalig bezit van de rijkste tabakshandelaar uit de buurt. Geheel in authentieke renaissance stijl waan je je hier de koning te rijk. Slaap hier voor 9 euro per nacht!

Sir Toby’s Hostel, Praag – Tsjechië
De place to be voor een gezellig verblijf en het maken van nieuwe vrienden. Er worden brunches, barbecues en feestjes georganiseerd om iedereen met elkaar in contact te brengen, hartstikke gezellig! Qua inrichting ook niet verkeerd met een andere vintage/industriële styling per kamer. Boek een kamer vanaf maar 5 euro!!! per nacht.

TOC Hostel, Madrid – Spanje
Hier ga je heen als je van modern en strak houdt. Laat je ogen je niet bedriegen, want de buitenkant is geheel 19e eeuws. Binnen een modern design met veel licht en prachtige schilderijen. Een buitenkansje om te genieten voor weinig geld in Madrid! Een kamer heb je vanaf 14 euro per nacht.

READ NEXT
Al je vakantieplannen in een app!
Voor iedereen die gek is op eten
What to do in 48 hours: Londen!

PHOTO CREDITS: enjoyjessica