De 6 hacks voor het krijgen van mooi en gezond haar

Iedereen heeft wel eens last van een bad-hair-day… Maar struggle jij zo erg om je haar mooi en gezond te houden? Heb je gespleten haarpunten of snel last van vet haar? Dan heb je de juiste verzorging nodig. Laten wij nu net dé perfecte tips voor je hebben!

1. Het begint van binnenuit

Haarcellen zijn de de snelst groeiende cellen in je lichaam. Deze worden ook als eerste beïnvloedt door een slecht dieet en levensstijl. Zorg dus dat je veel gezonde vetten eet (zoals noten, zaden, avocado en vette vis) om glanzende lokken van binnenuit te krijgen. Vitamine B is ook heel belangrijk voor een gezonde haargroei en aangezien we dit niet zelf aanmaken kun je hier ook extra vitamine voor slikken.

2. Bezoek je kapper elke 10 tot 12 weken

Je hoeft echt niet iedere keer een groot stuk van je haar te knippen, maar laat gewoon iedere 10 tot 12 weken de punten knippen. De onderkant van je haar is het oudst en daarom het zwakst. Het breekt snel af waardoor het onmogelijk wordt om je haar lang te laten groeien. En nee, je haar wordt niet langer als je het vaker knipt, helaas…

3. Slaap je haar mooi met Beauty Pillow!

Een derde van ons leven brengen wij slapend door. Een goede nachtrust is daarom van groot belang. Het zachte satijnen kussen van Beauty Pillow ligt niet alleen heerlijk maar heeft ook een verzorgende werking voor je haar. Zo blijft je haar beter in model, voorkomt het gespleten haarpunten en vermindert het vet haar. Grote klitten of pluizerig haar is verleden tijd. Een echte musthave dus! Je wordt stralend wakker en zonder warrig ochtendkapsel.

Bestel hier je eigen Beauty Pillow!

4. Gebruik de juiste tools

Föhnen, krullen en stijlen beschadigt je haar enorm. Hierdoor krijg je sneller last van gespleten punten en is er een grotere kans dat je vaker een bezoekje moet maken aan je kapper. Gebruik dan ook liever geen tools.

Kan jij echt niet de deur uit zonder? Dan is het prioriteit nummer één om je haar te beschermen. Gebruik altijd een hittespray en probeer op de laagste stand te föhnen. Het is ook belangrijk dat je goede tools hebt. Hoewel ze misschien wat duurder zijn, is het de investering zeker waard. Stijltangen met een keramische coating zijn beter voor je haren.

5. Was ja haar niet te veel

Te veel shampoo verwijdert de natuurlijke oliën uit je haar, waardoor het droog wordt. Was je haar dus niet iedere dag! En het liefst zelfs zo min mogelijk.

Als je haar snel vet wordt, kun je haren ’trainen’ om minder snel olie te produceren door de tijdsduur tussen het wassen te verlengen. Twee keer per week wassen is ideaal om je haar zo gezond mogelijk te houden. Je kunt altijd droogshampoo gebruiken op de wortels tussen de wasjes door om je haar minder vet te houden.

Dit zijn de best beoordeelde droogshampoos!

6. Goede verzorging is key

Gebruik minstens één keer per week een haarmasker. Kokosolie doet ook wonderen voor je haar. Verwarm het in de magnetron. Zo kun je bij een gewoon haarmasker ook beter een plastic douchekapje opdoen. De warmte zorgt er namelijk voor dat je haarschubben opengaan en het masker beter in kan intrekken of ga sporten met een haarmasker in. 

Lees ook:

Kort haar? Zo creëer jij ook beach waves

Leukste haarstijlen met haarspelden

4x haarstijlen voor dun haar