Zo vaak moet je je haar laten knippen

Hoe vaak heb jij het wel niet gehad, dat je in de spiegel kijkt en denkt: ‘oh jeee, ik moet écht weer eens naar de kapper!’? Wij hebben het vaak genoeg gehad. Er wordt altijd gezegd dat je om de 6 tot 8 weken naar de kapper moet. Maar dit verschilt natuurlijk per persoon. Het ligt eraan wat voor kapsel je hebt en ten slotte groeit het bij de een harder dan bij de ander. Hoe vaak moet je nou echt je haar knippen?

Hoe korter het haar, hoe sneller het ‘uit model’ is. Vrouwen met een kort kapsel moeten dus net even wat vaker naar de kapper dan vrouwen met lang haar.

Kort haar
Als je een kort kapsel hebt, zoals een pixie cut of een korte bob wordt er aangeraden om iedere 4 tot 5 weken naar de kapper te gaan. Bij jouw kapsel is het namelijk belangrijk dat het model er mooi in blijft zitten. Daarom gaan mannen ook vaker naar de kapper dan vrouwen, omdat hun kapsel over het algemeen sneller uit model is dan bij vrouwen.

Middellang haar
Heb je wat langer haar? Zoals een lange bob, ga dan om de 6 tot 8 weken even langs bij de kapper. Zo blijft je haar in goede conditie en blijft je haar mooi in model.

Beschadigd haar
Heb je je haar geblondeerd of is het beschadigd geraakt door het stijlen? Ga dan om de acht weken naar de kapper. Door om de acht weken de dode punten af te knippen, wordt je haar weer gezond.

Gezond lang haar
Als je lang haar hebt is het genoeg om iedere 3 maanden naar de kapper te gaan. Je kan vaak aan je haarpunten zien of het weer tijd is om te gaan. Als je namelijk een gezonde bos hebt en je haar niet beschadigd is door bijvoorbeeld stijlen en verven kan je het zelfs nog langer uitstellen. Ook het knippen van de puntjes is al genoeg als je een gezonde coupe hebt.

Pony
Als je een pony hebt, dan moet je toch echt een keer in de maand naar de kapper om deze even bij te laten knippen. Gelukkig kan je dit bij veel kappers gratis laten doen en duurt het ook nooit zo lang.

Op zoek naar haarinspiratie? 
De mooiste balayage en ombre haarinspiratie!
Zeg JA tegen kort haar!
Zo krijg je haar als een french girl

Tips voor gezond haar?
5 tips voor gezond en glanzend haar na een zonnige vakantie
De hacks voor het krijgen van lang en gezond haar

PHOTO CREDITS : UNKNOWN