De 8 ergste dingen die je je haar aandoet

Een mooie volle bos, daar dromen alle vrouwen wel van. Sommige geluksvogels hebben dit al van zichzelf maar helaas is niet iedereen hiermee gezegend. Ook de manier waarop je jouw haar behandelt is héél belangrijk. En vaak denken we dat we het goed doen, maar dat blijkt vaak niet zo te zijn. Daarom hebben wij de 8 ergste dingen die je je haar aandoet, voor je op een rijtje gezet. Are you guilty too?

1. Elke dag je haar wassen

We hebben je al eerder verteld dat je jouw haar niet elke dag hoeft te wassen. Liever niet zelfs! Het is namelijk beter voor je kleur en je haar wordt er juist vetter van! Je kunt je haar daarom het beste zo’n 2 à 3 keer per week wassen (lees hier waarom).

2. Heet water

Hou jij ook van een heerlijke, warme (soms een beetje té warme) douche? Wij begrijpen je helemaal. Maar heet water is eigenlijk helemaal niet goed voor je haar. Je kunt je haar het beste met koud water wassen (good luck ladies!), het zet automatisch je haarschubben dicht waardoor je haar er minder dof en pluizig zal uitzien en gaat glanzen.

3. Te veel styling producten

Smeer jij ook alle mogelijke styling producten in je haar om je perfecte kapsel te creëren? Niet meer doen! In veel producten zit namelijk alcohol of andere chemicaliën die je haar juist heel erg kunnen beschadigen. Gebruik liever producten die gemaakt zijn op basis van olie (ga bijvoorbeeld voor amandelolie, lees hier waarom!).

4. Te veel hitte

En dan hebben we het natuurlijk over de föhn (die velen van ons dagelijks gebruiken), de stijltang en de krultang. Ook al is het soms écht nodig om je haar fabulous te maken, maar probeer ze niet te vaak te gebruiken. Want zóveel hitte is natuurlijk gewoon heel slecht voor je haar.

4. Nat haar borstelen

Borstel jij je haar altijd gelijk als je uit de douche komt? Slecht plan, girl! Nat haar is namelijk super kwetsbaar en als je dan met de borstel aan de slag gaat kan je haar veel sneller afbreken. Borstel je haar dus gewoon even voordat je gaat douchen (en dit is de perfecte douche routine).

5. Vieze borstel gebruiken

Het is het beste om je haarborstel om de 2 à 3 weken schoon te maken. Doe jij dit al? Het is namelijk zonde als je alle viezigheid en bacteriën die in je haarborstel zijn blijven zitten gewoon weer in je haar borstelt. Geen wonder dat je zo snel vet haar krijgt! Lees hier hoe je je haarborstel het beste kunt schoonmaken.

6. Je haar elke dag vast dragen

Draag jij je haar het liefst in een paardenstaart, strak naar achter? Super mooi natuurlijk, maar doe dit niet elke dag. Hierdoor staat er namelijk altijd een bepaalde druk op je haar waardoor het zwakker kan worden en sneller kan afbreken. Dus gooi je haar eens wat vaker los! (En zo creëer je het perfecte beach hair).

7. Slecht dieet

Denk jij af te kunnen vallen door héél weinig te eten? Dit is niet alleen super slecht voor je lichaam, maar ook voor je haar. Je haar heeft namelijk ook bepaalde voeding nodig om er helemaal gezond uit te zien. Denk aan ijzers, granen en vitamine B,… (lees hier welke voeding nog meer goed is voor je haar).

8. Met nat haar slapen

We hebben je al eerder verteld dat nat haar veel kwetsbaarder is dan droog haar en je moet er dus goed mee omgaan. Ga dus niet met nat haar slapen. Doordat je ’s nachts op je haar ligt en beweegt kan je haar sneller beschadigen en afbreken (en dat willen we niet).