De enige sport die je in de winter wil uitoefenen

Nu kerst en oud en nieuw voorbij zijn, kan de lente niet snel genoeg beginnen. We zitten in een dipje en hebben nergens zin in. In de winter is sporten ook niet verleidelijk, helemaal niet zelfs. We hebben geen zin om ons in het zweet te werken in de sportschool, (zo werk je je in het zweet op kantoor) maar blijven liever lekker binnen. Aan het einde van de winter willen we langzamerhand wel aan onze summer bodies werken. En als je in de winter al op zonvakantie gaat, wil je misschien al helemaal snel in shape komen. Hier op de redactie doen we één sport in de winter WEL graag: zwemmen.

Summer vibes 

Eerlijk is eerlijk, je zwemt meestal het vaakst als je op vakantie bent in een zonnig land, toch? Lekker afkoelen in de zee als je hebt ligt zonnen of de hele middag aan het zwembad liggen en ook daar ook frisse duik nemen. Heerlijk. Misschien ga je zelfs naar een waterpark. Zwemmen hoort gewoon bij die fijne vakantie.

Waarom zou je juist ook niet gaan zwemmen in de winter? Geen twijfel mogelijk dat je daar die summer vibes van krijgt. Extra mooi meegenomen: je traint er ook nog eens je conditie en je spierkracht mee én je verbrandt er heel wat calorieën door. Maar dan moet je natuurlijk wel een paar baantjes trekken, in plaats van bootje baden. Wanneer ga jij beginnen? (Zo hou je je wekelijkse zwemsessies (of andere sportsessie) vol).

Wat je met je haar doet voordat je gaat zwemmen?
> Wij geven je raad: zo voorkom je klitten

Liever niet helemaal zonder make-up naar het zwembad?
> Dit zijn de beste waterproof mascara’s

Good to know: 
Zo vaak moet je sporten om gezond te blijven (minder vaak dan je denkt)

PHOTO CREDITS: GYPSEA LUST