De kleinere steden die net zo leuk zijn als de grote steden

Je kiest er toch al snel voor om naar de grote steden te gaan dan dat je naar de wat kleinere steden gaat. Maar wist je dat de wat kleinere steden ook hartstikke leuk zijn om een keer naar toe te gaan? Het is er een stuk minder druk en in deze steden is ook genoeg te doen!

Haarlem

Ga inplaats van Amsterdam eens een keer naar Haarlem. Haarlem heeft die gezellige sfeer van Amsterdam maar is een heel stuk kleiner. Terwijl je er wel genoeg kunt doen! Je kunt hier namelijk heel leuk winkelen, prachtige musea bezoeken, lekker eten en ook leuk uitgaan. Bezoek bijvoorbeeld de grote markt of het Haarlemmerhout Stadspark. Hier kun je veel van de geschiedenis van Haarlem terugzien.

Gent

Een weekendje naar Antwerpen ligt misschien voor de hand, maar als je hier al eens bent geweest kun je er ook voor kiezen om naar Gent te gaan. Gent is een prachtige plek waar je ook veel bezienswaardigheden hebt en is daarom net zo leuk als Antwerpen En daarom misschien wel leuker… Je hebt in Gent bijvoorbeeld de Sint-Baafskathedraal en zijn er verschillende markten die je kunt bezoeken. Ook zijn er verschillende discotheken waar je ’s nachts heen kunt gaan!

Manchester

Londen is natuurlijk een superleuke plek om naar toe te gaan. Je raakt hier echt nooit uitgekeken, maar mocht je nou eens zin hebben in iets anders? Dan is Manchester misschien wel wat voor jou! Je hebt hier misschien niet de Big Ben, maar je kunt hier genoeg andere mooie bezienswaardigheden bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld in de Beetham Tower gaan en het hoogste puntje van Manchester opzoeken. Ook zijn er veel musea en winkels waar je de hele dag wel zoet mee bent. En niet te vergeten je kunt hier DE voetbalwedstrijden van Manchester United en Manchester City bekijken!

Leipzig

Leipzig is dus HET nieuwe Berlijn. Berlijn is natuurlijk de afgelopen jaren razendpopulair geworden onder de feestgangers. Maar tegenwoordig is het dus allemaal te doen in Leipzig. En wordt het zelfs Hypzig genoemd. Hier moet je zijn dus!

Straatsburg

En als je nu niet kan kiezen tussen al deze steden, dan is Straatsburg je beste optie. Hier vind je namelijk Duitse invloeden qua architectuur maar je hebt wel heerlijk Frans eten zoals kaas en wijn maar ook weer die heerlijke Duitse biertjes! Zeker even bezoeken, dus!

En er zijn nog veel meer minder bekende steden die zeker een bezoekje waard zijn!

WIL JE MEER LEZEN OVER STEDEN?
Zo stijl je één item naar je 4 favoriete steden
Quiz: Welke stad past bij jouw stijl?
De beste steden voor succesvolle banen