De meest effectieve sport om in shape te komen

Het nieuwe jaar is begonnen en de meeste mensen zijn weer massaal begonnen met sporten. Maar als je na een week geen resultaat ziet, zakt de moed je toch al in de schoenen. Logisch, je wil een sport doen dat zorgt voor jouw droomfiguur. Wij hebben voor je uitgezocht welke sport hier het snelst voor zorgt.

En het is…

Laat het hardlopen en fitnessen achterwege, want de sport die jou je droomfiguur geeft is zwemmen. Met zwemmen gebruik je je hele lichaam en train je dus al je spieren. Dat is ook de reden waarom je nadat je hebt gezwommen vaak toch best wel moe bent. De meeste mensen vinden het sowieso al leuk om te zwemmen en het blijkt dus ook nog eens heel goed voor je lichaam te zijn. Je gebruikt tijdens het zwemmen spieren die je in het dagelijks leven niet veel gebruikt. Als je blessuregevoelig bent, is deze sport ook perfect voor jou, omdat de kans op blessures erg klein is.

Naast alle voordelen voor je lichaam werkt zwemmen ook ontspannend. Niks lekkerder dan na een drukke dag op je werk even je hoofd leegmaken en een uurtje zwemmen. Je zal daarna ook erg goed slapen! Twijfel dus niet langer en begin vandaag nog met deze sport.

READ NEXT
Deze sport past het beste bij jouw sterrenbeeld
De slechtste sport om mee in shape te komen
Zo blijf je flawless tijdens het sporten