Zoals we in een van onze vorige posts al bespraken is het een beter idee om je stijltang en föhn niet in je koffer te stoppen (op deze manier past er zo veel mogelijk in je koffer!) Tijdens de vakantie wordt je haar namelijk al beschadigd door de zon, en als je er dan ook nog eens met verhitte apparaten over heen gaat, zul je merken dat je haar extra snel afbreekt. Maar wat nou als je wil dat je haar toch goed zit? De oplossing is: beach waves baby!  Hoe je deze maakt en wat je er precies voor nodig heb lees je hieronder… En surprise, surprise: Je hoeft er niet eens voor naar het strand! (Bijna jammer hé?)

Glad en stijl haar
All you need is sea salt spray. Dit is een spray met, zoals de naam al zegt, een zoutoplossing. (Die je trouwens ook gemakkelijk zelf kunt maken) Het zoute element van de spray zorgt ervoor dat het haar stugger wordt. Zo kun je in een handomdraai volume of een wildere coupe creëren. Spray een aantal keer door je natte zwembad- of juist droge haar, haal je handen er doorheen en voilà… Haal de surf girl in je naar boven! (Zo kun je trouwens het wassen van je haar zo lang mogelijk uitstellen, wist jij het al?)

Stug haar
Heb je wat dikker en droger haar? Pas dan op met de meeste sea salt sprays, want het kan je haar nog verder beschadigen en uitdrogen. Gelukkig zijn er ook fijne varianten op de markt die wel voor jouw haartype geschikt zijn. Deze zijn meer verzorgend maar zorgen wel voor dezelfde mooie slag!

Elk haartype
Naast sea salt sprays zijn er ook sugar mist sprays. Deze hebben hetzelfde effect op je haar als zeezout-sprays maar zorgen voor waves met een fijne glans. Er zijn ook zelfs varianten die een UV-filter bevatten en ervoor zorgen dat je haar beschermt is tegen de zon. (Er zijn nog meer manieren om je haar tegen de zon te beschermen, lees ze hier!)

We hebben drie fijne sprays voor je gevonden in verschillende prijs-categorieën!

beach waves

Toni & Guy // John Masters // Label M // Lee Stanfford 

(Visited 1,913 times, 1 visits today)