De perfecte beach waves creëer je zo

Heb je genoeg van je saaie haar dat altijd maar langs je gezicht valt? Time to create some beach waves! Als je haar van zichzelf niet die mooie slag heeft, kun je die natuurlijk alsnog creëren. Bij beach waves is het de bedoeling dat de slag er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Stiekem heb je gewoon je krultang gebruikt, maar dit zal niemand te weten komen. Als je het op de goede manier doet natuurlijk.. We geven je dé tips, zodat jij straks rondloopt met die knappe beachy waves. En surprise, surprise: Je hoeft er niet eens voor naar het strand! (Bijna jammer, hè?)

Zo doe je het

Om het natuurlijke effect te creëren, kun je het best een dikkere krultang gebruiken. Een dunne krultang maakt namelijk kleinere krullen (duh), die er snel fake uitzien. Pak plukjes van ongeveer 1,5 centimeter breed en krul ze met de krultang. Het is de truc om de plukjes verschillende kanten op te krullen (naar buiten en naar binnen). Zo krijg je een speelse, messy look. Laat bij het krullen ongeveer een centimeter over aan de onderkant. De krul wordt hierdoor nonchalanter en minder glamorous.

En zo blijft het zitten

Heb je je hele haar gekruld? Gebruik dan een texturizing (sea salt) spray om meer textuur in je haar te creëren. Haal ook een paar keer je handen door je haar. Hierdoor worden de krullen minder perfect en lijkt het meer op een natuurlijke slag. En dat is precies wat je wilt.

Glad en stijl haar
All you need is sea salt spray. Dit is een spray met, zoals de naam al zegt, een zoutoplossing (die je trouwens ook gemakkelijk zelf kunt maken). Het zoute element van de spray zorgt ervoor dat het haar stugger wordt. Zo kun je in een handomdraai volume of een wildere coupe creëren. Spray een aantal keer door je natte zwembad- of juist droge haar, haal je handen er doorheen en voilà… Haal de surf girl in je naar boven! (Zo kun je trouwens het wassen van je haar zo lang mogelijk uitstellen, wist jij het al?)

Stug haar
Heb je wat dikker en droger haar? Pas dan op met de meeste sea salt sprays, want het kan je haar nog verder beschadigen en uitdrogen. Gelukkig zijn er ook fijne varianten op de markt die wel voor jouw haartype geschikt zijn. Deze zijn meer verzorgend maar zorgen wel voor dezelfde mooie slag.

Elk haartype
Naast sea salt sprays zijn er ook sugar mist sprays. Deze hebben hetzelfde effect op je haar als zeezout-sprays maar zorgen voor waves met een fijne glans. Er zijn ook zelfs varianten die een UV-filter bevatten en ervoor zorgen dat je haar beschermt is tegen de zon. (Er zijn nog meer manieren om je haar tegen de zon te beschermen, lees ze hier!)

Alle krultechnieken op een rijtje:
> Verschillende krullen: zo fix je ze

Krullen zonder hitte, zo doe je het:
> 10 manieren om te krullen zonder hitte

Verzorg je haar ook van binnenuit:
> Zo krijg je EINDELIJK langer en voller haar