How to: je haar beschermen tegen de zon

We weten allemaal dat het beschermen van je huid tegen de zon heel belangrijk is (lees het hier), maar what about your hair? Want té veel zon zonder bescherming kan je ‘tout la coupe’ ook ruïneren.

Denk aan: haarverkleuring, droog en breekbaar haar, gespleten haarpunten en een dunne pluizige haardos… (en dat willen we liever voorkomen als het even kan). Haarspecialist Floor Kleyne geeft je een paar handige tips om ervoor te zorgen dat jouw prachtige bos ook in de zomer mooi blijft (en zo krijg je de perfecte beach waves zonder hitte).

How to: je haar beschermen tegen de zon

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende tips:

  • Hoewel tussen 12:00 en 15:00 het moment suprême is op het strand, wordt je haar er minder blij van omdat de UV-straling dan het sterkst is. Je zou kunnen overwegen om eens van een vroeg of einde dag zonnetje te genieten. Of bedek je haar bijvoorbeeld met een knappe hoed of cap.
  • Een kenmerk van haar is dat het zich onmiddellijk volzuigt met water (zodra het ermee in aanmerking komt). Als je dus besluit om je hoofd onder te dompelen in een chloorhoudend zwembad, zorg er dan altijd voor dat je je haar eerst nat maakt onder de douche, waardoor het al verzadigd is met douchewater en er geen ruimte meer is voor chloorwater!
  • Nog even highlights zetten voor je op vakantie gaat? Niet doen! Chemische behandelingen zoals verven zijn al niet best voor je haar, maar wanneer je haar ook nog eens wordt blootgesteld aan de zon gaat de staat van je haar alleen maar achteruit. Even wachten tot na je vakantie dus!

And last but not least:

  • Gebruik de juiste producten: veel stylingproducten, leave-ins en hairsprays hebben een SPF (bijvoorbeeld ‘Sebastian Halo Mist’). Daarnaast zijn goede shampoos, conditioners en maskers ook belangrijk. De beste resultaten behaal je met producten met extra proteïne en/of keratine (bijvoorbeeld de ‘Penetraitt lijn’ van Sebastian). Ga eens op zoek naar producten met een UV-bescherming. We gebruiken ook allemaal zonnebrand voor onze huid, maar ons haar vergeten we vaak, terwijl het echt een must is.
  • Daarvoor zijn een aantal briljante haarproducten met UV-filter. Dit zijn de beste producten die je haar beschermen tegen de zon:

UV-bescherming

Gelukkig zijn er genoeg producten op de markt die goede bescherming bieden. Shampoo’s, soorten haarproducten op de markt met een toegevoegde uv-bescherming voor het haar. Denk aan shampoo’s en conditioners maar ook aan leave-in sprays en styling producten. Deze zorgen ervoor dat je haar minder snel beschadigd raakt en dat je haar minder verbleekt.

Wella Sun Protection Spray

Door de warmte van de zon kan je haar droog worden. De Sun protection spray van Wella bevat vitaminen die het haar hydrateren, om dit te voorkomen. Ook wordt je haar beschermt tegen UV-stralen. Gebruik de spray tijdens en voor het zonnen, zodat je haar er gezond uitziet en zacht aanvoelt.

L’Oréal Solar Spray

De L’Oréal Solar Spray zorgt naast bescherming tegen de zon ook voor een mooie glans in het haar. Breng de spray voor het zonnen aan op nat of droog haar om beschadiging te voorkomen.

 

Biosilk Summer Therapy

Wil je je haar tegelijk beschermen en hydrateren? Dan is de Biosilk Summer Therapy misschien iets voor jou. Het product beschermt ook tegen de hitte van stylingtools, dus je kunt het het hele jaar door gebruiken. Verdeel met je handen een kleine hoeveelheid over handdoekdroog haar om het te beschermen.

Rituals Sun Protection Hair Spray

Een spray die beschermt, maar ook een heerlijke frisse geur heeft, dat is de Sun Protection Spray van Rituals. Ook zorgt de spray voor glanzend haar is je haar beschermd tegen verkleuring. Breng de spray aan op droog of vochtig haar voordat je de zon in gaat.

Schwartzkopf Sun Protect Shimmer Oil

De Sun Protect spray van Schwartzkopf is waterbestendig, waardoor je hem niet opnieuw hoeft aan te brengen nadat je een duik neemt in het water. Daarnaast bevat de olie gouden glittertjes, waardoor je haar een mooie glans krijgt. Breng de spray ’s ochtends aan op handdoekdroog haar om het de hele dag door te beschermen.

 

Heerlijk voor de zomer én minder klitten
> Zo durf jij ook eindelijk dat stuk van je haar af te knippen

Bad hair day? Nu niet meer!
> Geen zin om je haar te doen? Zo verberg je die bad hair day

Met deze tips gaat het jou ook lukken
> De hacks voor het krijgen van lang en gezond haar