De slechtste sport om mee in shape te komen

Na een iets te lange winterstop, ben jij weer van plan om je sportkleding uit de kast te halen. Die kilo’s die je er de afgelopen maanden bij hebt gesnoept, wil je nu weer kwijt. En dan kan je beter nu al beginnen. Je bent ten slotte ook al bikini’s aan het shoppen voor je vakantie.

Er zijn genoeg sporten om te beoefenen, het is bijna lastig om iets te kiezen. Maar de enige sport die geen geld kost en je kan doen wanneer jij tijd hebt, is hardlopen. Ideaal. Even een rondje rennen in de frisse lucht, top! Zou je denken.

Als je je conditie wil opbouwen dan is hardlopen daar hartstikke geschikt voor. Maar wil je afvallen of meer spieren krijgen? Dan is hardlopen niet het beste idee. Hardlopen is namelijk de slechtste sport om mee in shape te komen. Uit diverse onderzoeken is namelijk gebleken dat hardlopen er niet voor zorgt dat je strakker, slanker of sterker wordt. Je spieren bouwen zich niet op en je verliest weinig vet. Bovendien kan je van hardlopen snel blessures krijgen, en dat wil je al helemaal niet.

Wat dan wel?

Als je echt in shape wilt komen en slanker wilt worden, kun je beter krachttraining doen. En nee, daar wordt je niet ineens heel breed van! Vervolgens kan je sprintjes gaan trekken, hier verbrand je dan wel vet mee omdat je spieren hebt opgebouwd door de krachttraining.

Geen fan van hardlopen? Probeer eens te wandelen
Waarom wandelen beter is dan hardlopen

ONCE AND FOR ALL:
> Val je meer af van cardio of krachttraining?

Met welke vorm van hardlopen bereik jij je doel?
> Dit werkt het beste voor jou