De tips om je kast opgeruimd te HOUDEN!

Wij vrouwen hebben nou eenmaal veel kleren. Elke keer kopen we ook weer nieuwe kleding terwijl we het eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Het probleem is alleen dat je kast hierdoor zó onoverzichtelijk wordt. Je kunt het allemaal niet meer vinden en daarom is het belangrijk om een opgeruimde kast te hebben. Maar vaak is het probleem juist dat je deze niet opgeruimd houdt. Daarom hebben we DE tips om je kledingkast opgeruimd te houden!

Sorteren

Wat heel goed helpt om je kledingkast opgeruimd te houden, is sorteren! Stapel niet alles maar op elkaar totdat de stapel omvalt, maar sorteer bijvoorbeeld op kleur of items. Je kunt hier de KonMari methode voor gebruiken! En als er weer kleding uit de was komt, sorteer je dit ook weer zoals je dat had gedaan.

Zorg voor genoeg ruimte

Heb je echt teveel kleding en is je kledingkast eigenlijk gewoon te klein, dan kun je bijvoorbeeld kledingrekjes kopen. Dit scheelt je weer een hele nieuwe kast. Daarnaast nemen kledingrekjes niet veel ruimte in beslag. Je kunt hier al je jasjes, jurkjes en bloesjes ophangen en dit scheelt al heel wat.

Hang je kleding op

Door je kleding op te hangen, is het een stuk overzichtelijker. Je kunt er makkelijk doorheen en je ziet meteen alle kleding. In veel kasten kun je kleding ophangen, maar je kunt dus ook rekjes kopen. En als je je kleding ophangt, kreukt het ook veel minder snel! Twee vliegen in één klap toch?

Vouw je kleding netjes op

Je basis shirtjes kun je wel opvouwen, maar doe dit netjes! En ook als het uit de was komt, vouw het dan weer netjes op en leg het daarna pas in de kast.

Blijven opruimen

Één keer in het jaar een grote schoonmaak houden is niet genoeg. Het beste is om elke maand even door je kast heen te gaan en te kijken wat je wel en wat je niet meer draagt. (En ja, hoe meer kleding je weg doet, hoe meer nieuwe kleding erbij kan!)

 

Deze items kun je gelijk weg doen
>Deze items zou iedere stylist uit jouw garderobe verwijderen

En zo kun je je tas opgeruimd houden
>Zo houd je je tas opgeruimd en heb je al je essentials bij je!