De tips om veilig te bestellen op AliExpress

Op AliExpress kun je álles shoppen: van sieraden tot woonaccessoires, van tassen tot sportkleding. En het leukste is natuurlijk dat je dit allemaal voor een mooie prijs op de kop kunt tikken. Maar de producten komen wel van de andere kant van de wereld, dus is dit wel betrouwbaar? Als je dit wilt controleren, lees dan vooral verder. Dit zijn onze tips om veilig te bestellen op AliExpress:

Check de reviews

Heb je een leuk item gevonden maar twijfel je of je het moet gaan bestellen? Check de reviews! Deze kun je vinden bij ‘feedback’ onder het artikel. Je vindt hier vaak veel nuttige informatie over de kwaliteit van het product en de betrouwbaarheid van de verkoper. Of bijvoorbeeld over hoe klein of groot het item valt of hoe lang de verzendtijd ongeveer is. Soms staan er zelfs foto’s van het product bij en het is mogelijk om te filteren op reviews van Nederlanders. Heel handig dus!

Kijk bij andere verkopers

Daarnaast staat bij elk product een beoordeling in sterren en kun je bekijken hoeveel mensen het artikel al besteld hebben. Staan er geen of heel weinig reviews bij het product? Ga dan op zoek naar een verkoper die hetzelfde product verkoopt. Het aanbod op AliExpress is zo groot, dat er meestal wel meerdere verkopers zijn met hetzelfde product. Om het dubbel te checken, kun je ook de naam van de verkoper nog eens intypen in Google. Koop in ieder geval nooit een item dat geen reviews heeft.

Aantal keer gekocht

Heeft een artikel vijf sterren reviews, maar is het artikel nog maar 5 of 10 keer verkocht? Dan is dit waarschijnlijk too good to be true. Als het item niet heel veel kost (grote kans), kan je het erop wagen. Wanneer je item niet wordt geleverd kan je dit namelijk aangeven door een ‘dispute’ te openen en zo krijg jij je geld terug.

Shoplogs en Facebook-groepen

Er zijn verschillende vloggers die hun aankopen delen in een shoplog. Zo kan je precies zien wat de kwaliteit is, wat het heeft gekost, hoe het zit en of de vlogger het aanraadt. Ook zijn er speciale Facebook-groepen waarin kleding wordt gezocht. Als je dus ergens naar op zoek bent, kan je dat in een Facebook-groep vragen.

Betaal met Paypal of creditcard

Het komt natuurlijk wel eens voor dat er een verkeerd of beschadigd product wordt geleverd. Als je betaalt met creditcard of Paypal, dan heb je automatisch een aankoopbescherming. Mocht er dan toch iets fout gaan, dan kun je gewoon je geld terug krijgen.

Nog een extra tip: Houd rekening met de invoerkosten. Als je ervoor zorgt dat je eindbedrag onder de 22 euro blijft, heb je hier geen last van. Plaats eventueel je bestelling in meerdere delen, om de invoerkosten te ontwijken. Het zou natuurlijk jammer zijn als de koopjes die je wilt bestellen, toch duurder worden dan je had verwacht.

Met deze tips vind je de beste schatten:
> Zo vind je de allerbeste fashion schatten op eBay en AliExpress

We hebben zelfs de tips om goedkoper eten te bestellen:
> Goedkoper eten bestellen? Dat doe je zo

Herken je deze ergernissen?
> De grootste ergernissen tijdens het online shoppen