De tips voor de perfecte oogschaduw

Heb je net de perfecte eyeliner onder de knie komt de volgende trend alweer aanzetten. En de volgende beauty trend is inmiddels daar, want oogschaduw is weer helemaal hot. Zo kun het gebruiken om je ogen  groter, kleiner, verder uit elkaar of dichter bij elkaar te doen lijken. Oogschaduw kan je look maken of breken en het is dus essentieel dat je weet hoe je oogschaduw te kiezen en toe te passen goed.

Moet jij hem ook weer onder het stof vandaan halen? Of heb je alleen nog maar gebroken oogschaduw? Geen probleem, met deze tip zorg je ervoor dat je je oude oogschaduw weer kan gebruiken.

 Primer

Net zoals dat je beter een primer kunt gebruiken voordat je foundation opdoet (Dit zijn de beste foundations ever), doe je dat ook bij oogschaduw. Dit zorgt er niet alleen voor dat je oogschaduw beter blijft zitten, maar ook dat het niet in je oogrimpel gaat zitten en dat de kleur mooier is.

Omdat je al een primer gebruikt en later oogschaduw aanbrengt, is het niet nodig om ook nog concealer te gebruiken op je oogleden. Hierdoor verandert juist de kleur van je oogschaduw en dat is zonde! Poeder het daarna af met een transluscent (doorzichtig) poeder. Nu heb je een goede base,  zodat de kleuren beter zitten.

Speel met kleur

Vind jij een blauwe of groen oogschaduw te heftig? Heel begrijpelijk! Maar altijd nudekleuren gebruiken is ook maar saai. Gebruik juist kleuren die goed passen bij jouw ogen, zodat ze meer opvallen. Gebruik texturen zoals glitter of glans op het ooglid en onder de wenkbrauwen, en matte kleuren in de vouw van je ogen.

Gebruik lichtere tinten in het midden van de oogleden om ze te laten stralen. Begin met het aanbrengen van de kleur op het ooglid en gebruik hiervoor een oogschaduw borstel met behulp van een veeg- of klopte beweging (of gewoon je vinger). 

De plooi

Nu is het tijd om je oog wat meer vorm te geven. Gebruik donkere tinten oogschaduw om de ogen te ”contouren” bij de vouw van je ooglid. Blijf doorgaan met blenden tot de kleuren zacht in elkaar overlopen. Harde lijnen zorgen ervoor dat je een strengere look krijgt. Met een kwastje of je vinger kan je je oogschaduw blenden. Je ooglook wordt het mooist als je kwasten schoon zijn. Zo blenden de kleuren beter met elkaar.  zijn (zo zijn je borstels weer helemaal schoon).

Blend it!

Begin nu met het uiteinden van je  crease. Gebruik een donkerdere kleur oogschaduw om je oogvorm definiëren. Het ligt een beetje aan de kleur die je op je ooglid hebt gebruikt, maar over het algemeen zijn tinten zoals diep bruin, zwart, diep grijs, donker paars het mooist. Breng het aan in een ”V” vorm aan in je ooghoek. Blend de uiteinden goed samen met de andere kleuren. 

Final touches

Je kunt de onderkant van je ogen natuurlijk niet overslaan. Gebruik de plooikleur aan de uitenden van je oog. Gebruik de  de lichte ooglidkleur aan het begin van je oog. Blend de kleuren nu goed samen totdat ze mooi overlopen. Breng daarna een beige kleur aan onder je wenkbrauwen. En een zilver of goude glitter bij het begin van je ogen voor een mooie glow. En je look is compleet!

PHOTOCREDITS : SHFT