De truc om je make-up kwasten helemaal schoon te maken

Je weet nu natuurlijk precies welke make-upborstel je waar voor nodig hebt, maar wanneer is de laatste keer dat je die eens goed hebt schoongemaakt? Elke keer als je make-up aanbrengt blijft er vuil, vet, bacteriën en make-up in je borstels zitten. Telkens als je het op je gezicht gebruikt verplaats je dit ook op je gezicht. En zo kunnen je poriën verstopt raken met als gevolg puistjes! (Gelukkig hebben we daar concealer voor)Dus pak die make-up kwasten en -sponsjes er maar bij, want het is tijd voor een grote schoonmaak! Het duurt een paar uur voordat de borstels weer droog zijn. We raden je dus aan om ze pas te wassen als je je make-up al gedaan hebt. (Die make-up look verteld meer over je dan je denkt)

In een perfecte wereld zou je eigelijk één keer per week al je make-up kwasten en sponsjes moeten schoonmaken. Daar hebben we natuurlijk niet altijd zin in. Maar iets is beter dan niets, toch? Dus let’s get started!

Wassen

Schoonmaken begint natuurlijk altijd met een goed sopje. Vul een bak met lauw water en voeg hier wat brush reinigingszeep aan toe.  Je kunt ook gewoon wat babyshampoo gebruiken.

Pas wel op met gewone shampoo, want die zijn vaak te ruw waardoor de haartjes in je make-upborstel stroef kunnen worden. Hetzelfde geldt voor de beauty blender (Dit is trouwens een geweldige dupe) en andere make-up sponsjes: je kunt ze wassen met een speciale reiniger of babyshampoo. Voor extra bacteriedodende benefits kun je bij het sopje een paar druppeltjes tea tree olie toevoegen.

Deze stap wordt een stuk makkelijker als je een brushegg gebruikt. Dit is een silicone handvat met harde puntjes erop. Hier moet je hard met je borstels over wrijven, waardoor alle viezigheid eruit komt.

[show_shopthepost_widget id=”2520263″]

Kammen

Net zoals gewone haren, moeten de haren van je make-up borstel ook gekamd worden. Zo voorkom je niet alleen dat de haartjes in de knoop raken, maar haal ook losse haren eruit, die anders tijdens het make-uppen op je gezicht blijven plakken. Borstel je make-upkwasten dan ook altijd even na het wassen. Gebruik hiervoor wel een schone kam die alleen bestemd is voor je kwasten, want die borstels zijn niet zo schoon als je denkt.

Drogen

Last but not least: het drogen van de kwasten en sponsjes. Gebruik een schone handdoek en ga hiermee voorzicht over de kwasten heen, zodat je niet de haartjes eruit trekt. Bij de sponsjes kun je ze het beste met de handdoek uitknijpen. Daarna gewoon op een droge handdoek laten drogen en alles is weer squeaky-clean. 

Heb jij deze make-upfouten ook gemaakt?
De make-up fouten die we allemaal maken
Deze beautytrends willen we niet meer zien in 2017