De ultieme checklist voor als je blond wilt gaan

Blonds have more fun! Wil jij je haar blonderen en voortaan als blondine door het leven gaan dan zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je wilt natuurlijk niet dat het misgaat. We hebben een checklist gemaakt met tips en tricks die belangrijk zijn om te weten voordat je je haar laat blonderen.

Huidskleur

Houd van tevoren goed rekening met je huidskleur. Een subtiele blond tint gebruiken als highlights staat eigenlijk wel bij elke huidskleur. Besluit je om helemaal te blonderen? Wanneer je een bleke huid hebt, kan dit je nogal een fletse uitstraling geven. Als je huidskleur een wat donkerdere tint heeft, staat blond haar juist erg opvallend en geeft het een mooi contrast.

Heb je een donkere haarkleur?

Het klinkt best logisch, maar hoe donkerder je eigen haarkleur is, hoe lastiger het is om het volledig blond te krijgen. Het is zeker mogelijk, maar het is dan wel belangrijk dat je het bij een professionele kapper laat doen. Houd er rekening mee dat je sowieso een aantal uur bij de kapper zit en dus vooral wanneer je van erg donker naar blond gaat. Ga het niet zelf proberen, want dan zul je merken dat het contrast tussen je eigen donkere haren en de blonde kleur gelijk opvalt en de overgang niet mooi is.

Het kan lichtelijk branden

Wanneer je je haren compleet laat blonderen moet je er rekening mee houden dat dit niet een heel prettig gevoel kan zijn. Omdat het een best heftige verandering is met veel verschillende producten kan het branderig aanvoelen op je hoofdhuid. Zorg ervoor dat je niet net je haar hebt gewassen, hierdoor haal je de vetlaag weg waardoor het blonderen nog meer pijn kan doen. Zorg dus dat je een beetje vet haar hebt als je je haar laat blonderen.

De textuur verandert

Je krijgt natuurlijk een hele andere uitstraling door de blonde kleur, maar je haar zelf verandert ook. Door het blonderen wordt je haar erg droog en ziet het er vaak ongezond uit. Het is dus belangrijk dat je je haar gelijk gaat verzorgen met verschillende producten, zoals een haarmasker en haarolie. Gebruik dit elke dag totdat je merkt dat je haar weer wordt zoals het was. Let wel op dat je het niet te vaak wast. Was het alleen met conditioner en niet met shampoo, want dit droogt je haar nog meer uit. Wel goed uistpoelen.

Je kan niet meer terug!

Als laatste is het heel belangrijk dat je goed beseft dat je niet meer zo maar terug kan naar je eigen haarkleur. Je haar heeft geen pigmenten meer, dus je zal het moeten blijven verven. Heb je goed nagedacht over bovenstaande punten en wil je het nog steeds? Dan weet je zeker dat je in ieder geval geen spijt gaat krijgen.

READ NEXT

Dit zijn de do’s & don’ts bij blond haar
Last van haaruitval? Met deze 4 tips kom je ervan af
5 natuurlijke manieren om je haar sneller te laten groeien
Deze haarolie maakt jouw haar gezond en sterk