Deze dingen herinneren kids uit de 90s

Trends komen altijd terug (een van de redenen waarom we nooit iets durven weg te gooien). Tegenwoordig zie je ook trends uit de jaren negentig terugkomen, zoals de choker. Laten we hopen dat er niet te veel terugkomt, want wat zagen wij eruit vroeger, hè? Gelukkig stonden we wel lekker met z’n allen voor gek en kunnen we er nu samen lachend op terugkijken. Van welke trend was jij helemaal weg? Herken je ze allemaal?

1. Oversized gladiator riem
Het was net alsof je uit de Astrix en Obelix film kwam rollen: die donkerkleurige, veel te grote riemen. Het waren als het ware aan elkaar genaaide rondjes leer, met vaak gouden elementen. En die droeg je dan over een afschuwelijke zigeuner rok of jurk. En dan vraag jij je af waarom je nooit verkering had in groep 8? Dit zijn de riemen van nu!

2. Popcorn tops
Dit is smullen. Ken je die one size shirtjes nog? Ze waren zo elastisch dat iedereen ze aan kon, het maakte niet uit welke maat je had. De shirtjes waren er in alle kleuren, babyroze, felblauw, rood etc. Je wilt toch niet dat dit weer terug in de winkels komt te liggen?

3. Spice Girl schoenen
Iedereen was zó trots op haar Spice Girls schoenen! Wij weten het nog als de dag van gisteren. Wij kunnen er maar niet over ophouden, wal-ge-lijk, maar zo leuk!

4. Opblaasbare rugzak
Alles, maar ook echt alles was opblaasbaar. Fotolijstjes, stoelen en zelfs vazen! Waarom? Want vazen heb je ook heel hard nodig als je jong bent… Wat moesten we er toch mee? Die stoelen zaten niet eens lekker!

5. Heel veel vlechtjes of knotjes
In de jaren negentig waren de Spice Girls onze grootste inspiratiebron. Posh, Scary, Sporty, Baby en Ginger Spice waren ons voorbeeld en we hadden allemaal een favoriet! Daarom droegen wij ook heel veel knotjes of vlechtjes. Geruststellend is dat miss Victoria Beckham er ook onderdeel van was en zij is uiteindelijk goed terechtgekomen. There is still hope.

6. Omhoogstaande kraagjes
Je had in je kast polo’s liggen in alle kleuren! En het liefst droeg je er twee over elkaar, met de kraag omhoog. Of met een witte longsleeve ERONDER. Classic.

7. Highlights
Stroken, zo veel stroken. De highlights in je haar werden lekker dik aangezet waardoor het verreweg van natuurlijk leek. Eigenlijk was je hoofd gewoon een soort van zebrapad, wel weer eens wat anders toch? Je kan beter voor deze haarkleur kiezen.

8. Velour joggingspak
Een hoog aai-gehalte en zo comfortabel, maar toch valt dit niet goed te praten. Want ze waren niet flatteus. Paris Hilton hobbelde er samen met Nicole Richie ook in rond. Tja, niet de beste voorbeeldfiguren.

9. Von Dutch petten
In babyroze, lichtblauw of met camouflage. Hoe lelijker de pet, hoe gaver anderen je vonden.

10. Twee plukjes aan de voorkant van je kapsel
En de rest van het haar zo strak mogelijk naar achter.

11. Beenwarmers
Over je spijkerbroek heen… wauw

90

READ NEXT:
Deze kleurencombinaties zijn huge dit seizoen
Fashion regels om te breken in 2016
Zelf highlights maken: zo doe je het

Photo credit: Lily Brown. Elite daily, Etsy, Peneey