Deze ingrediënten bezorgen jouw bad hair days

Bad hairdays komen en gaan gelukkig ook weer, maar als je er eentje hebt komt dat niet altijd gelegen. Net wanneer je een avondje uit wilt gaan met vriendinnen of een date hebt. Op hoop van zegen gooi je er zo veel mogelijk haarproducten in maar ook dat werkt niet. Hoe komt zo’n bad hairday toch? Hieronder de ingrediënten die jouw bad hair days veroorzaken:

Suiker
Suiker is slecht voor huid én je haar. Suiker eten zorgt niet alleen voor een (te) hoge bloedsuikerspiegel, maar verhoogt ook het androgeen level. Androgeen is een mannelijk hormoon die ervoor zorgt dat de haarzakjes krimpen.

Te weinig proteïnen
Je haar is gemaakt van proteïnen. Wanneer je niet genoeg proteïnen binnen krijgt, zal je haar uitvallen. Dit komt vaak voor bij vrouwen die een dieet volgen of vegetarisch zijn. Proteïnen hoeven niet alleen uit vlees te komen, maar kunnen ook uit bijvoorbeeld spinazie of tofu komen.

Cola light
Een colaatje op z’n tijd is heerlijk! Na een lange dag werken of op een bloedhete dag.  Wel light natuurlijk, dat is beter. Maar toch kunnen de kunstmatige zoetstoffen in cola light zorgen voor dunner haar en haaruitval.

Vitamine A
Een hoge dosis vitamine A kan leiden tot haaruitval. Vitamine A verwerkt in multivitaminen zal geen problemen veroorzaken, maar bijvoorbeeld losse vitamine A pillen wel. Een bijeffect van vitamine A is dat je haar dunner wordt.

Fast food
Vettig eten zorgt voor een vette huid, maar ook voor een vette hoofdhuid. Doordat je hoofdhuid vettig wordt, raken je poriën verstopt. Als de poriën van je hoofdhuid verstopt raken, kan er ook sprake zijn van haaruitval.

READ NEXT:
5 dingen die je niet wist over je haar verven
Dit zegt je gespleten haarpunt!
What to do met je haar tijdens slapen?

Source: Wit&delight