Dingen die je door je hoofd gaan tijdens je menstruatie

Onze menstruatie is niet echt iets waar we naar uitkijken. We voelen al ruim van te voren aan wanneer we het moeten worden. Nou ja, voelen… We hebben gewoon enorme cravings naar chocola, zijn misschien iets minder aardig dan normaal en hier en daar moe. Blegh. En als je dan ongesteld bent, gaat het ook niet van een leien dakje. Deze dingen zullen vast wel eens door je hoofd zijn gegaan tijdens je menstruatie: 

 1. NEE! Niet vandaag…
  Dit. Meen. Je. Niet. Waarom word ik ongesteld op de meest belangrijke dag ever?! Moet ik die date dan maar gewoon afzeggen? Pfff…
 2. Waarom ben ik nog niet ongesteld? Ik ben vast zwanger!
  PANIEK! Maar na een paar uur is deze paniek waarschijnlijk voor niks geweest. 
 3. ’s Ochtends tijdens het zoeken naar een leuke outfit: nope, nee ook niet, aaargh, nee
  Je vindt dat niks je leuk staat, je voelt je niet sexy en dus geef je het na 5 outfits op. Je wilt het liefst in je joggingbroek naar je werk. 
 4. Serieus? Jumping jacks bij de groepsles in de sportschool?
  ARE YOU KIDDING ME?! Het voelt al alsof er een vrachtwagen over mijn borsten heen is gereden en nu wil je ook nog dat ik dit ga doen?
 5. Moet ik alweer voor een nummertje 2?
  Uit onderzoek is gebleken dat dit dus écht zo is. Tijdens de eerste 3 dagen van je menstruatie moet je veel vaker voor nummertje 2 naar het toilet. Niks geks, hoort er ook “gewoon” bij. 
 6. OMG! Dit is echt zoooo lief
  Er gebeurt iets romantisch in je favo Netflix-serie, een jongetje van 6 vertelt in de trein zijn hele levensverhaal aan jou of de vrouw achter de balie van de supermarkt is té vriendelijk. Hoezo word ik hier een beetje emotioneel van? 
 7. Let’s talk about sex baby…
  Zin? Nu? Kan dit? Ja, dat kan. Uit onderzoek is gebleken dat progesteron, het hormoon wat je libido verlaagt, op z’n laagst is tijdens je menstruatie. Dus…

Wil je nog meer herkenbare gedachtes? Dit filmpje beschrijft precies hoe wij ons voelen: 

READ NEXT:


>

 
Source: Universal pictures