Zoveel geld ben je in je hele leven kwijt aan je menstruatie

Buikkrampen, rugpijn, stemmingswisselingen en oncontroleerbare cravings naar chocola. Voor veel vrouwen zijn dit herkenbare problemen tijdens de menstruatie. Maar zelfs als je hier minder last van hebt, hebben we een reden om er -heel even- van te balen om een vrouw te zijn. Want heb je er wel eens over nagedacht hoeveel geld je kwijt bent aan je menstruatie? Als je alle kosten van al die jaren bij elkaar optelt, kun je nog wel eens gaan schrikken van het bedrag..

Ka-ching

De Amerikaanse website Huffington Post deed een onderzoek naar hoeveel geld een vrouw in haar leven kwijt is aan haar menstruatie. En pas op, dit kan schokkend zijn. Als we het bedrag omrekenen van dollars naar euro’s, komt het uit op een totaal van €14.675. Dat is dus bijna 15 DUIZEND euro..

In het onderzoek is er rekening gehouden met het gemiddeld aantal dagen en jaren dat een vrouw ongesteld is. En om een poging te doen om je gerust te stellen: de kosten voor anticonceptie, tampons, maandverband, inlegkruisjes, pijnstillers, nieuwe onderbroeken én natuurlijk chocola zijn allemaal meegerekend. Maar alsnog kunnen wij alleen maar nadenken over wat we nog meer allemaal kunnen kopen van bijna 15 duizend euro. Auch!

Zo kom je die ellendige dagen door:
> 19 manieren om je ongesteldheid draaglijker te maken

Wat je wel en niet moet eten tijdens je menstruatie:
> Dit kan je het beste eten als je ongesteld bent!

Hier wil je naartoe als je ongesteld bent!
> Ongesteld? Deze kroeg geeft je korting op je drankjes