Dit draag je naar een sollicitatiegesprek!

Heb jij binnenkort een sollicitatiegesprek? Of het nou om een stage gaat, een bijbaan of je dream job, het is zeker belangrijk om die dag even extra aandacht te besteden aan je outfit en aan je make-up! De eerste indruk is tenslotte het gene wat jouw toekomstige werkgever bij blijft. En om je daarbij te helpen hebben wij een paar tips en inspiratiebeelden van knappe office looks voor je gevonden, die perfect zijn naar een sollicitatie. Sounds good, right? 

Research
Doe grondig vooronderzoek voordat je naar een sollicitatie gaat. Altijd handig voor de vragen die je gaat krijgen maar ook om te bepalen wat je aantrekt! Sommige bedrijven verwachten dat je strak in pak verschijnt terwijl andere werkgevers je liever in een casual look zien aankomen. Check even of het om een formeel of juist informeel bedrijf gaat, zodat je je outfit hierop kan aanpassen.

Verzorgd
Natuurlijk mag moet je verzorgd voor de dag komen (wie neemt er nou iemand aan die er totaal niet representatief uitziet, nobody right?). Draai je dus nog een keer extra om voor de spiegel… Strijk je kleding zodat hij/zij niet is afgeleid door de lelijke kreukels in je blouse. En zorg ervoor dat er geen vlekken in je kleding zitten (beetje ongemakkelijk, zo’n spat tomatensaus op je shirt, toch?). Houd ook rekening met het soort materiaal wat je draagt. Ben je erg zenuwachtig? Draag dan geen satijn of ander materiaal waarin je zweetplekken snel zichtbaar zijn. Draag ook geen grijs, hierin zijn zweetplekken het beste te zienGood luck, you can do it!

READ NEXT:
Dingen die niet zo handig zijn tijdens een sollicitatiegesprek
20 handige weetjes over sport en voeding
Fashiontape: ondergewaardeerd, maar heel handig!